Μετά τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία της 30ης Νοεμβρίου, νέες πλημμύρες σημειώνονται ξανά στην παραλιακή στο Ρίο.

«Εγκλωβισμένη τώρα στο Ριον και δεν έχουν μηχάνημα να στείλουν» έγραψε νωρίτερα σε post της στο facebook η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας για τα νερά της θάλασσας που βγήκαν ξανά στη στεριά. Επιπροσθέτως, η παραλία στον Καστελόκαμπο εξαφανίστηκε από τη διάβρωση της ακτής και την πτώση των δέντρων.

Λόγω της κατάστασης, έκτακτη σύσκεψη για τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Πάτρα, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Κοινός στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα καιρικά φαινόμενα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία καθώς και οι εθελοντικές ομάδες. Οι πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις Παραμένουμε σε ετοιμότητα ώστε να ανταπεξέλθουμε στη μεγάλη αποστολή που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες της περιοχής μας».