Χειμωνιάτικος ο καιρός σήμερα με τη νέα κακοκαιρία να έχει φέρει μαζί του χιόνια, τα οποία έχουν φτάσει μέχρι και στην Αττική. Συγκεκριμένα, πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί της Τρίτης στην Πάρνηθα, με το βουνό δίπλα στην Αθήνα να έχει «ντυθεί» στα λευκά. Σύμφωνα με το meteo.gr η θερμοκρασία στην Αττική σήμερα θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και βαθμιαία μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Μάλιστα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, στο ρεύμα προς καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ. Παράλληλα, λόγω συσσώρευσης υδάτων είναι δυσχερής η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Πειραιά, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Κανάρη, στην περιοχή του Αλίμου.

Στα «λευκά» η Πάρνηθα
Από αργά το βράδυ της Δευτέρας στην Πάρνηθα υπάρχει πυκνή χιονόπτωση κάτι που επιβεβαιώνουν και οι εντυπωσιακές εικόνες από το σημείο. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δημοσιεύει το forecastweather Greece όπου το έχει στρώσει. Παράλληλα αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν σκοπό να προσεγγίσουν την περιοχή θα πρέπει να έχουν αλυσίδες ή χιονολάστιχα, καθώς σύμφωνα με την ίδια σελίδα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού σήμερα χιονίζει ή θα χιονίσει στα ορεινά της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, και στην Εύβοια, με πιο πυκνή χιονόπτωση στα βορειοανατολικά το πρωί, από τα 600μ υψόμετρο και πάνω.

Στην Αττική, που αναμένονται τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά το πρωί, σε υψόμετρα μεγαλύτερα από τα 800μ. Η θερμοκρασία σε πτώση, από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου και θα φυσάει πολύ ισχυρός βοριάς 5-7, το βράδυ και 8 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη (15/12)
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ορεινά, ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες, θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα νότια. Πιο αναλυτικά:

Για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 προβλέπονται νεφώσεις αρχικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, σποραδικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ορεινά. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινά τμήματα της Αν. Στερεάς. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 3 βαθμούς), 0 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 8 βαθμούς), 6 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και βαθμιαία στο Νότιο Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.