Εξάμηνη παράταση στο χρονικό περιθώριο για τη χρήση του Freedom Pass, δηλαδή του voucher των 150 ευρώ που εξασφάλιζε ο εμβολιασμός, αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία.

Βάσει της ισχύουσας απόφασης για το Freedom Pass, η ψηφιακή – χρεωστική κάρτα θα παρέμενε ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, κάτι που θα σήμαινε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2022, όποιος δεν είχε κάνει χρήση του ποσού θα τα έχανε και τα χρήματα θα επέστρεφαν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με ΚΥΑ δόθηκε εξάμηνη παράταση, ούτως ώστε το Freedom Pass να μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τις 31 Ιουνίου 2022. Το χρηματικό ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από το δικαιούχοι για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Freedom Pass και των 150 ευρώ είναι νέοι 18 έως 25 ετών που κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποφασιστεί αν θα δοθεί παράταση και στην προθεσμία για τον εμβολιασμό.

Πηγή: iefimerida.gr