Η Κομισιόν ήρθε σε συμφωνία με τη Moderna, για την επιτάχυνση των παραδόσεων του εμβολίου mRNA κατά του κορωνοϊού στα κράτη μέλη και κυρίως σε αυτά, που έχουν άμεση ανάγκη, όπως η Γερμανία.

Η Moderna συμφώνησε για την παράδοση 10 εκατομμυρίων δόσεων μέσα στον Δεκέμβριο για τη Γερμανία. Αυτές οι δόσεις ισοδυναμούν με τον εμβολιασμό 20 εκατομμύρια πολιτών που λαμβάνουν αναμνηστική δόση, αφού μόνο μισή δόση χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επιπλέον, το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Moderna θα παραδώσει 25 εκατομμύρια ακόμα δόσεις στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του 2022, δηλαδή 50 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις. Αντίστοιχη επιτάχυνση των παραδόσεων αναμένεται και για άλλα κράτη-μέλη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξασφαλίσει αρκετές δόσεις εμβολίων για να εμβολιάσει και να χορηγήσει αναμνηστικές δόσεις σε όλους τους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Μέχρι σήμερα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις έχουν παραδοθεί στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Επιτροπή, αντιμέτωπη με την ταχεία αύξηση των λοιμώξεων λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» και την ανάγκη να κλιμακωθεί ο εμβολιασμός, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτικών δόσεων, συνεργάζεται με τους παρασκευαστές εμβολίων για να επιταχύνει περαιτέρω την παράδοση δόσεων εμβολίων στα κράτη μέλη που χρειάζονται πρόσθετες δόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.