Μίλησε για «δολοφόνους» απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ! Θύελλα αντιδράσεων!

Στα άκρα τραβάει τη συζήτηση για την πανδημία ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, να χαρακτηρίζει «δολοφόνους» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και να ανεβάζει επικίνδυνα τη θερμοκρασία στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό που διεξάγεται στη Βουλή.

Ο χαρακτηρισμός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της πλειοψηφίας, αλλά και τη καταδίκη από τους εκπροσώπους της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος ακούστηκε να φωνάζει: «Ντροπή σου έμπορε του πόνου. Να ανακαλέσεις και να μας πεις για το ναυάγιο στον Πειραιά. Ντροπή σου». Ο κ. Κουρουμπλής, παρόλα αυτά, επέμεινε στους χαρακτηρισμούς τους, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «δολοφόνησε ανθρώπους».

Ο προεδρεύων της Ολομέλειας Απόστολος Αβδελλάς κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει ωστόσο ο δεύτερος απάντησε: «Ξέρω καλά ελληνικά και δεν ανακαλώ τίποτα».

Ανταπαντώντας ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε: «Γίναμε μάρτυρες αθλιότητας και ακραίου λαϊκισμού. Ενός ακραίου λαϊκιστή, ενός βουλευτή που είχε το θράσος να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη παράταξη ως δολοφόνους. Προσποιείται ότι δεν κατάλαβε το ατόπημα το θράσος και την ντροπή που προκάλεσε. Τώρα να διαχωρίσει τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αθλιότητες του βουλευτή του».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι όσο η κυβέρνηση δε δίνει απαντήσεις δίνεται χώρος για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις.

«Όσοι συναισθανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών και συγκλονιζόμαστε γι’ αυτό που συμβαίνει στη χώρα και ασκούμε συγκεκριμένη έντονη κριτική. Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα χωρίς να πάρουμε απαντήσεις. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις για πολιτικές ευθύνες ανοίγει ο δρόμος για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες… Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μια άστοχη φράση κάντε το» ανέφερε.

Για κρεσέντο λαϊκισμού μίλησε ο Χρήστος Μπουκώρος της ΝΔ ενώ σε ευθεία καταδίκη των εκφράσεων Κουρουμπλή προέβη η Νάντια Γιαννακοπούλου του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης η πρώην γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι δεν καταφεύγει σε ύβρεις όσο οργισμένοι κι αν νιώθουν με την κυβερνητική πολιτική.