Ένα ακόμα SUV δημιούργησε η Dacia, με το οποίο φιλοδοξεί να πλαισιώσει το επιτυχημένο Duster, προσβλέποντας στον τίτλο του πιο προσιτού επταθέσιου αυτοκινήτου ελευθέρου χρόνου, της Γηραιάς ηπείρου.

Με χωρητικότητα αποσκευών που ξεκινά από τα 607 λίτρα και μέχρι επτά θέσεις στο εσωτερικό του, το Dacia Jogger φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στην ευρύτερη κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Παρά τις πληθωρικές διαστάσεις του και τους γενναιόδωρους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, πιστό στις διαχρονικές προδιαγραφές του, το Jogger, παραμένει η πιο προσιτή επιλογή στην κατηγορία του.

Το Dacia Jogger ισορροπεί με απόλυτη επιτυχία ανάμεσα στις πολυχρηστικές ιδιότητες ενός MPV και τον εκδρομικό χαρακτήρα ενός crossover ή αν προτιμάτε ενός SUV, εκμεταλλευόμενο το μήκος των 4,55 μέτρων και την απόσταση των 20 εκατοστών την οποία διατηρούν οι μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματός του από το έδαφος.

Στην επταθέσια διαμόρφωσή του, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 160 λίτρα, αριθμός ο οποίος αυξάνεται στα 607 λίτρα στην περίπτωση που αφαιρέσει κανείς την τρίτη σειρά καθισμάτων ή ακόμα και τα 1.819 λίτρα αναδιπλώνοντας και τα υπόλοιπα καθίσματα.

Να τονίσουμε εδώ, ότι ο θάλαμος επιβατών του Dacia Jogger προσφέρει 56 διαφορετικές διαμορφώσεις, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακή ευελιξία και πρακτικότητα.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο του Dacia Jogger, αποτελεί ο κινητήρας διπλού καυσίμου με τον οποίο εφοδιάζεται και προέρχεται από την γκάμα των Dacia Duster και Sandero. Πρόκειται για τον τρικύλινδρο-υπερτροφοδοτούμενο σύνολο βενζίνης-υγραερίου το οποίο αποδίδει 100 ίππους και 160 Nm ροπής, ξεχωρίζοντας για την εντυπωσιακή αποδοτικότητά του.

Στην γκάμα του επταθέσιου SUV της Dacia προσφέρεται και ο έκδοση βενζίνης του 1,0 λίτρου με απόδοσης 110 ίππων και 200 Nm ροπής, η οποία μάλιστα προσφέρεται και με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT).

Να επισημάνουμε επίσης, ότι όλες οι εκδόσεις του Jogger προσφέρονται με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, γεγονός που διαφοροποιεί την γκάμα και ως έναν βαθμό τον προσανατολισμό του νέου SUV της Dacia από εκείνον του Duster.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Dacia Jogger σε σχέση με τις προτάσεις του ανταγωνισμού είναι οι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές του.

Πιο συγκεκριμένα, στη γαλλική αγορά όπου η διάθεση του αυτοκινήτου έχει ήδη ξεκινήσει το Dacia Jogger με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης-υγραερίου έχει αφετηρία τα 14.990 ευρώ στην πενταθέσια διαμόρφωση και τα 15.750 ευρώ στην επταθέσια.

Στους Ελληνικούς δρόμους, η άφιξη του Dacia Jogger πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο, με την τιμή του να μην απέχει σημαντικά από εκείνη της Γαλλίας.

Dacia Jogger

Dacia Jogger

Dacia Jogger

 

Dacia Jogger

Dacia Jogger