Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) Μιχάλης Κουρουτός.

O Μιχάλης Κουρουτός έφυγε από τη ζωή, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο σχεδόν 4 μηνών στην εντατική.

Με μια συγκινητική ανακοίνωση, η ΟΙΕΛΕ αποχαιρέτησε τον επί 24 χρόνια πρόεδρό της:

“στον ουρανό που πας,

κουράγιο πού να κλέψω αητέ μου

  
που δε φτεροκοπάς;”

Ο Μιχάλης Κουρουτός, ο Πρόεδρός μας, ο ηγέτης της Ομοσπονδίας μας, ταξιδεύει από το πρωί στο Επέκεινα, μετά από γενναία μάχη σχεδόν 4 μηνών στην εντατική.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη συντριβή, την οδύνη, τον πόνο όλων μας, των συντρόφων, των συνοδοιπόρων, των συναγωνιστών, των φίλων.

Έφυγε ένας μεγάλος, έφυγε ένας αναντικατάστατος. Έφυγε ένας από τους κορυφαίους συνδικαλιστές της γενιάς του, ένας άνθρωπος που άλλαξε το ρου των πραγμάτων στο χώρο της Παιδείας, που η φωνή του ακουγόταν δυνατή, πέρα από τα στενά όρια του κόσμου της εκπαίδευσης. Ένας άνθρωπος που αγαπούσαν οι φίλοι και σέβονταν οι αντίπαλοι.

Δίνουμε τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε το δύσβατο, το μοναχικό, τον ωραίο όμως δρόμο που χάραξε. Έναν δρόμο που επιφυλάσσει πολλές πίκρες και λίγες χαρές. Αξίζει όμως αυτός ο σκληρός, συχνά άνισος αγώνας. Αξίζει να πολεμάει κανείς, όπως πολέμησε ο Μιχάλης σε όλη του τη ζωή, για το όνειρο. Για μια καλύτερη εκπαίδευση, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για την αξιοπρέπεια του ιδιωτικού εκπαιδευτικού, για τα δίκαια των εργαζόμενων, για τις νέες γενιές.

Στο καλό αητέ,

Στο καλό “ακροβάτη”,

Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας, στις ψυχές μας, στη μνήμη μας».

H κηδεία του Μιχάλη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20/12, στις 4 μ.μ. στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη στο νεκροταφείο Σχηματαρίου. Η οικογένεια επιθυμεί, αντί στεφάνου, να κατατεθούν χρήματα στη Φλόγα (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια).

Νέος πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ αναδείχθηκε ο πρώην γ.γ. της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών του 38ου Συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.