Πιστώνονται σήμερα (22/12) οι αποζημιώσεις συνολικού ύψους 3.467.069,03 ευρώ, σε 672 πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας.

Η επιχορήγηση από το υπουργείο Οικονομικών αφορά την ενίσχυση επιχειρήσεων στους δήμους Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Άννας και Ιστιαίας -Αιδηψού. Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση της πανδημίας και οι οικονομικές απώλειές τους επιτάθηκαν από τις μεγάλες φωτιές του καλοκαιριού.

Οι επιχειρήσεις-δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο myAADE (myaade.gov.gr) έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας. Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται σύμφωνα με τους όρους της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Προσωρινό πλαίσιο» (Covid-19), κατόπιν έγκρισης του καθεστώτος από την Επιτροπή στην οποία και έχει κοινοποιηθεί. Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της ενίσχυσης καθορίζονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 157866ΕΞ2021/9.12.2021 (ΦΕΚ 5712/Β/9-12-2021).

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για ένταξη στο ειδικό καθεστώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) έως τις 14 Ιανουαρίου 2022.