Ο Πάρις Κουρτζίδης εκλέκτικε μεταβατικός πρόεδρος του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή μετά από μάχη που έδινε με τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε ο Πάρις Κουρτζίδης έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 4.127 από τα συνολικά 4.419 ενεργά μέλη του ΚΕΛΑΝ και παράλληλα προαναγγέλλει ότι «τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η νέα Πολιτική Γραμματεία (το προσωρινό όργανο που μέχρι σήμερα ονομαζόταν Εθνικό Συμβούλιο), όπως αυτή εγκρίθηκε μετά από πρότασή μου από τη βάση, στην οποία θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής (τρεις ακόμη), καθώς και επιπλέον πρόσωπα κύρους και εμπειρίας.

Η ανακοίνωση του Πάρι Κουρτζίδη
Χιλιάδες ενεργά μέλη έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης…‼️

Έχοντας όχι μόνο ως παρακαταθήκη την επιθυμία του αείμνηστου ιδρυτή προέδρου μας, αλλά και την έγκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιδρυτικών μελών, απευθύνθηκα στα 4.419 ενεργά μέλη μας. Στη βάση μας. Στο ανώτερο ουσιαστικά σώμα που δύναται να εγκρίνει πρόσωπα και προτάσεις.

Από αυτά τα 4.419 μέλη του κινήματος ζήτησα κι έλαβα ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου ως μεταβατικός, νέος πρόεδρος, να οδηγήσω το κόμμα σε ιδρυτικό συνέδριο. Όπως και σε συνέδριο αρχαιρεσιών που θα εκλέξει δημοκρατικά τον νέο πρόεδρο με θητεία, καθώς και όλα τα όργανα και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν αυτά.

Τούτο το έπραξα, διότι δεν υπήρχε καμία ενυπόγραφη απόφαση του ιδρυτή προέδρου για τα προσωρινά όργανα.

Ο δε αείμνηστος πρόεδρος δεν συγκάλεσε σε συγκρότηση κανένα όργανο, όπως για παράδειγμα το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο. Όπως δεν πρόλαβε να πάει το κίνημα σε ιδρυτικό συνέδριο, το οποίο βάσει καταστατικού ήταν και παραμένει το πλέον αρμόδιο για να νομιμοποιεί τον πρόεδρο και το όποιο οργανόγραμμα του Κ.ΕΛ.ΑΝ.

Παρότι ο ίδιος ο Γιώργος Τράγκας είχε εξαγγείλει ότι αυτό θα γινόταν Σεπτέμβριο, τελικά το είχε μεταθέσει για το εγγύς μέλλον.

Αυτή τη δουλειά λοιπόν είναι που ανέλαβα. Περιέργως όμως τρόμαξαν όσοι έδειχναν ότι αδιαφορούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή για την τύχη και το μέλλον του Κ.ΕΛ.ΑΝ.

Είναι οι ίδιοι που μου έλεγαν ότι μαζί με τον Τράγκα πρέπει να αποδεχτώ ότι πέθανε και το κίνημα…

Είναι αυτοί στους οποίους απαντούσα και απαντώ ότι ο Γιώργος Τράγκας ΖΕΙ και μας οδηγεί! Το ΚΕΛΑΝ συνεχίζει!

Εμείς συνεχίζουμε μαζί του, κι αυτοί αν θέλουν μπορούν να πάρουν σύνταξη ή και να πάνε μόνιμα στις Κάννες…

Πριν φύγουν όμως, ας πληρώσουν το προσωπικό του κινήματος…

Στη διαδικασία αυτή λοιπόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ασφαλώς με σύννομο και δημοκρατικό τρόπο, υπερθεμάτισαν 4.127 ενεργά μέλη του Κ.ΕΛ.ΑΝ!

Έναντι 25 μόνο που καταψήφισαν.

Εκ των οποίων, τα 6 μέλη δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται να ‘μαι ο μεταβατικός πρόεδρος, που θα οδηγήσει το κίνημα στο 1ο συνέδριο του, παρότι αρχικά ήθελαν, γιατί ο πάλαι ποτέ διευθυντής, ενός ανύπαρκτου πλέον γραφείου προέδρου, τούς πίεσε τηλεφωνικά να καταψηφίσουν! Ωστόσο, ζήτησα να προστεθούν στα ΟΧΙ, κι όχι στα άκυρα.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η νέα Πολιτική Γραμματεία (το προσωρινό όργανο που μέχρι σήμερα ονομαζόταν Εθνικό Συμβούλιο), όπως αυτή εγκρίθηκε μετά από πρότασή μου από τη βάση, στην οποία θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής (τρεις ακόμη), καθώς και επιπλέον πρόσωπα κύρους και εμπειρίας.

Ασφαλώς σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο αντιπρόεδρος του ΚΕΛΑΝ και Πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, τον οποίο και θα προτείνω για πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του 1ου συνεδρίου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Ευχαριστώ όλες και όλους από καρδιάς‼️