Η Ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη για τη χρήση της μάσκας, την διασκέδαση και τα γήπεδα

Στην ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός  Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Οι ανακοινώσεις των μέτρων από τον Θάνο Πλεύρη έρχονται αμέσως μετά την ολοκλήρωσ της συνεδρίασης των ειδικών. Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα που ούτως ή άλλως είχαν προαναγγελθεί για τις 3 Ιανουαρίου (χωρίς να έχουν προσδιοριστεί) μπορεί να ληφθούν νωρίτερα, ενώ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ενημέρωσή του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι θα ληφθούν τα μέτρα που θα προτείνουν οι ειδικοί και στο χρόνο που επίσης θα προτείνουν εκείνοι, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά.

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», είπε ο υπουργός Υγείας.

Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 16/01 και είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.

Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.