Φρίκη προκαλούν τα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση του ιδιωτικού ορφανοτροφείου αρρένων της Αθήνας.

Τα περιστατικά κακοποίησης έχει καταγγείλει από την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός, αγόρια – τρόφιμοι ηλικίας 7 – 11 ετών υποχρεώνονταν σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους, ενώ οι εργαζόμενοι του ορφανοτροφείου παρακολουθούσαν.

Ακόμα, στις κατεγγελίες γίνεται λόγος για σωματική βία από εργαζόμενους του ιδρύματος σε βάρος παιδιών, ενώ φέρεται να υπήρχε αποθήκη που χρησιμοποιούνταν ως χώρος τιμωρίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα πέντε ανήλικα θύματα που προέβησαν στην καταγγελία φιλοξενούνται τις αυτές τις ημέρες στο νοσοκομείο Παίδων, όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής καταθέσεων για την υπόθεση. Όπως ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία έχει επισκεφθεί τα παιδιά, είναι εμφανής η παραμέλησή τους.

Όταν θα είναι έτοιμη η έκθεση της ΓΑΔΑ και των γιατρών για την κατάσταση των ανήλικων θυμάτων, η Εισαγγελέας θα αποφασίσει σχετικά με το μέλλον τους. Είναι, μάλιστα, ακόμα ανοιχτή η πιθανότητα επιστροφής τους στο ορφανοτροφείο-κολαστήριο.