Με αφορμή την ολοκλήρωση της καμπάνιας της αμερικανικής πρεσβείας «ΗΠΑ-Ελλάδα 200 χρόνια φιλίας», ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ, στέλνει με βίντεο μέσω Twitter το μήνυμα, πως η Ελλάδα έχει επιτύχει καταπληκτικά πράγματα τα τελευταία 200 χρόνια και τη βεβαιότητά του, ότι το μέλλον είναι ακόμη πιο φωτεινό.

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρει μάλιστα, πως ανυπομονεί να δει τι θα φέρουν τα υπόλοιπα 200 χρόνια στις σχέσεις των δύο χωρών και διαβεβαιώνει, ότι συνεχίζοντας την πολύ μακρά παράδοση των Αμερικανών φιλελλήνων, οι ΗΠΑ θα παραμείνουν φίλοι και εταίροι της Ελλάδας. Ο Τζέφρι Πάιατ, κάνει αποφώνηση στο μήνυμά του στην ελληνική γλώσσα: «Συγχαρητήρια, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Αμερική».

Αναλυτικά το μήνυμα του πρέσβη των ΗΠΑ:

«Καθώς ολοκληρώνεται η καμπάνια της αμερικανικής πρέσβειας «ΗΠΑ-Ελλάδα 200 χρόνια φιλίας», θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολλούς πολιτιστικούς, κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, αλλά και πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα που μας προσκάλεσαν για να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Ακόμη, θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και φυσικά την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου για όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν και τους πολλούς δήμους και οργανισμούς που έκαναν που έκαναν τόσο σημαντικούς τους εορτασμούς».

«Η Ελλάδα έχει επιτύχει καταπληκτικά πράγματα τα τελευταία 200 χρόνια. Και είμαι βέβαιος ότι το μέλλον είναι ακόμη πιο φωτεινό. Ανυπονομώ να δω τι θα φέρουν τα υπόλοιπα 200 χρόνια στις σχέσεις των δύο χωρών μας. Συνεχίζοντας την πολύ μακρά παράδοση των Αμερικανών φιλελλήνων, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν φίλοι και εταίροι της Ελλάδας. Συγχαρητήρια, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Αμερική».