Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, θα προσφέρει τις «υπηρεσίες» του στην επενδυτική εταιρεία «Thiel Capital».

Τρεις μήνες περίπου μετά την ξαφνική αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή της χώρας, ο Κουρτς προσεγγίζει τη Σίλικον Βάλεϊ.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει, ότι ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας, που κατέκτησε τον τίτλο του νεότερου ηγέτη στον κόσμο, θα εργαστεί στην εταιρεία του Πίτερ Τιλ, γνωστού επενδυτή τεχνολογίας στο Facebook αναλαμβάνοντας «Global Strategist» στην εταιρεία «Thiel Capital».

Ο Πίτερ Τιλ είναι ένθερμος υποστηρικτής των Ρεπουμπλικανών και είχε υποστήριξε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην προεκλογική εκστρατεία. Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε ο Κουρτς και η οικογένειά του θα ταξιδεύουν συχνά από την Αυστρία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, ο μισθός συμβούλων σε ανάλογες θέσεις φθάνει έως και μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η αποχώρηση του Σεμπάστιαν Κουρτς από την πολιτική σκηνή της Αυστρίας ήταν εντελώς απρόσμενη, καθώς όλοι περίμεναν ότι, αφού είχε κοπάσει το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται για χειραγώγηση της κοινής γνώμης πριν απ’ τις εκλογές, θα επέστρεφε στην εξουσία.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς δε σχολίασε τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Την παραμονή των Χριστουγέννων έστειλε χριστουγεννιάτικες ευχές μέσω Twitter στα αγγλικά: «Καλά Χριστούγεννα, χαλαρές διακοπές και καλή χρονιά σε όλους σας!».

Λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του, ο Κουρτς έγινε για πρώτη φορά πατέρας. «Η γέννηση του γιου μου έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα», όπως έχει παραδεχτεί.