Σε αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων κατέληξαν οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν από τις δύο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr οι ειδικοί κατέληξαν να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου με 3 τεστ την εβδομάδα. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα, τότε οι μαθητές θα κάνουν 5 τεστ, ένα ημερησίως δηλαδή, την εβδομάδα.

Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως γύρω στις 6 το απόγευμα, οπότε και θα ανακοινώσουν έξτρα διαγνωστικά τεστ για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση για να ανοίξουν τα σχολεία στις 10/1 στηρίζεται στις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Οι λόγοι είναι παιδαγωγικοί, καθώς οι μαθητές δεν γίνεται να μείνουν πίσω στα μαθήματά τους, ψυχολογικοί, γιατί τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλουν και το κυριότερο επιδημιολογικοί, καθώς οι ειδικοί θεωρούν πως είναι καλύτερος ο έλεγχος της επιδημιολογικής κατάστασης, όταν οι μαθητές είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως είναι το σχολείο.

Πηγή: iefimerida.gr