Tους εξωτερικούς χώρους και τις εισόδους δώδεκα μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας, απολύμαναν χθες συνεργεία του Δήμου Αθηναίων «σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η προστασία της δημόσιας υγείας και να περιοριστεί ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Πρόκειται για το Λαϊκό, το Ιπποκράτειο, το Αρεταίειο, το Αιγινήτειο, το «Αλεξάνδρα», το Παράρτημα «Ιπποκράτειου», τον «Ερυθρό Σταυρό», τον «Άγιο Σάββα», το «Ελπίς», την «Αγία Ελένη», το Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων δεν έχουν σταματήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας να εργάζονται εντατικά και με συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσουν την πόλη καθαρή. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα μηχανήματα που έχει στη διάθεσή του ο στόλος της καθαριότητας, πραγματοποιούν καθημερινά ολοκληρωμένες δράσεις απολύμανσης στο κέντρο και στις 129 γειτονιές της πρωτεύουσας».

Επίσης υπογραμμίζεται ότι «το «βάρος» εδώ και πολλούς μήνες έχει ριχτεί στις απολυμάνσεις των πεζοδρομίων, των πλατειών, των εισόδων των νοσοκομείων, των στάσεων λεωφορείων, αλλά και σε παγκάκια, πάρκα και πολλά ακόμη σημεία, στα οποία παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού (είσοδοι σούπερ μάρκετ, καταστημάτων κ.ά.).