Πρόστιμα συνολικού ύψους 6.800 ευρώ επιβλήθηκαν στη διάρκεια ελέγχων, από 31 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού ενώ επιβλήθηκαν και πρόστιμα συνολικού ύψους 60.500 ευρώ την περασμένη εβδομάδα, στην Αττική, για παρεμπόριο. Επιπλέον, κατασχέθηκαν και 5.832 τεμάχια απομιμητικών ειδών από e-shop.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από 31 Δεκεμβρίου 2021 έως και 2 Ιανουαρίου 2022 (ημέρες Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) 75 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 6.800 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων και συγκεκριμένα για:

  •    υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας της επιχείρησης,
  •    μη τήρηση απαγόρευσης αναπαραγωγής μουσικής,
  •    μη χρήση μασκών προστασίας από το προσωπικό.

   Παρεμπόριο

Επίσης, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας επιχειρησιακής δραστηριότητας της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου κατά το χρονικό διάστημα από 27 Δεκεμβρίου 2021 έως και 2 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 125 έλεγχοι στην Αττική και βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 60.500 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και κατασχέθηκαν 5.832 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop).