Ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 34χρονος Αιγύπτιος.

Κατηγορείται ότι ανήμερα την Πρωτοχρονιά κρατούσε όμηρο τη φίλη του σε διαμέρισμα στην οδό Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα και απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία με μία φιάλη υγραερίου.

Ο κατηγορούμενος σε βίντεο που ο ίδιος μετέδιδε απευθείας σε κοινωνικό δίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου διακρίνεται να χτυπά με απίστευτη αγριότητα την 30χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία και να κομπάζει διαρκώς για τις βιαιοπραγίες του.

Το θύμα της επίθεσης, με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησης χθες έδωσε αναλυτική κατάθεση στην ανακρίτρια για τα όσα υπέστη στα χέρια του κατηγορούμενου. Η γυναίκα μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε το φόβο πως ο 34χρονος εάν δεν προφυλακιστεί, αλλά αφεθεί ελεύθερος θα επιχειρήσει να τη σκοτώσει.

«Φοβάμαι πολύ για την ζωή μου. Μπορεί να τον αφήσουν ελεύθερο. Είμαι σίγουρη ότι θα ξαναέρθει για να με σκοτώσει. Με ζήλευε. Με είχε ξαναχτυπήσει πολλές φορές, αλλά δεν ήθελα να το πω στην αστυνομία. Έχει χτυπήσει άλλη μια γυναίκα με 2 παιδιά. Ήθελε να σκοτώσει και τα παιδιά της», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της.

Η 30χρονη είχε μιλήσει με λεπτομέρειες  στους αστυνομικούς για τις εφιαλτικές ώρες που έζησε κλεισμένη στο διαμέρισμα – κολαστήριο της οδού Αλκιβιάδου.

Όπως είπε, η άρνησή της να δεχθεί την πρόσκληση του Αιγύπτιου φίλο της να αλλάξουν μαζί τη χρονιά ήταν η αφορμή να ξεσπάσει πάνω της όλο του το μένος. «Ζω τρία χρόνια στην Ελλάδα. Με τον Αχμέντ έχουμε σχέση τους τελευταίους 4 μήνες. Μου είχε πει ότι θέλει να πάω εγώ και η αδερφή μου στο σπίτι του να κάνουμε Πρωτοχρονιά. Δεν πήγαμε και εκνευρίστηκε. Ήταν ευέξαπτος και είχε επιθετική συμπεριφορά, και προκαλούσε τσακωμούς για ασήμαντες αιτίες», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες και πρόσθεσε:

«Εισέβαλε στο σπίτι στο Γαλάτσι, με χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ με έπιασε από τα μαλλιά και με έσερνε στο πάτωμα έως έξω. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω, αλλά δεν με άφηνε να μιλήσω. Μου πήρε το κινητό τηλέφωνο, με βιντεοσκοπούσε και έκανε ζωντανή μετάδοση στο Facebook σε φίλους του στην Αίγυπτο. Με πήγε στο σπίτι του και με χτυπούσε ασταμάτητα. Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, πήρε τη φιάλη υγραερίου, άνοιξε τη στρόφιγγα, έφυγε αέριο και κράταγε τον αναπτήρα στα χέρια. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Έλεγε στους αστυνομικούς ότι τον είχα απατήσει, ότι είμαι δική του γυναίκα, θα με κάνει ό,τι θέλει και να μην τους νοιάζει. «Δεν βγαίνω με τίποτα έξω», έλεγε και ότι θα πεθάνουμε όλοι μαζί. Έλεγε ότι τον έχουν πιάσει 7 φορές χωρίς να έχει κάνει τίποτα και ότι δεν υπάρχουν νόμοι εδώ».

Σε βάρος του κατηγορούμενου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής, ενώ βαρύνεται και με πέντε πλημμεληματικές κατηγορίες για κατοχή εμπρηστικών ειδών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, οπλοφορία και βία κατά υπαλλήλων.

Πηγή: iefimerida.gr