Οι ανακοινώσεις-διευκρινήσεις του Θάνου Πλεύρη

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στάθηκε στην απόφαση για λήξη της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, με την έναρξη εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου να έχει οριστεί για την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022.
Ο υπουργός Υγείας εξήγησε πως η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, χωρίς όμως να επηρεάζεται μετά από αυτό το διάστημα κάποιος που θα θέλει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, καθώς αυτό θα ισχύει κανονικά.
Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι περίπου 500.000 είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Για το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα, ενώ γνωστοποίησε επίσης ότι από αύριο Δευτέρα θα διατεθούν 300 κλίνες Covid σε ιδιωτικές κλινικές.
Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία, ενώ ανοίγουν τα σχολεία αύριο, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν στα φαρμακεία θα βρουν στις σχολικές μονάδες.
«Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test και δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων».