Πολύ μεγάλες ζημιές στην Κάλυμνο, κυρίως στην περιοχή των Σκαλίων και της Παλιονήσου, δημιούργησε η καταιγίδα με την έντονη βροχόπτωση που συνέβη το Σαββατοκύριακο.

Βάσει αυτών, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, αποφάσισε να κηρύξει σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 08 και 09-01-2022 στην παραπάνω περιοχή.

Η απόφαση αυτή, θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 08 Ιουλίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το kalymnosnews.gr  παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις βράχων και φερτά υλικά σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ μεγάλη καθίζηση προκλήθηκε στο δρόμο πριν την Παλιόνησο, που παραμένει κλειστός. Ζημιές έχουν υποστεί και σπίτια από τα φερτά υλικά στα Σκάλια. Μάλιστα μηχάνημα του Δήμου επιχειρεί να απομακρύνει τα φερτά υλικά και τους βράχους από το οδικό δίκτυο.

kalymnos3-kalymnosnews-1-562x1024

kalymnos6-kalymnosnews_0