Μικρές ζημιές από τα 5,3 ρίχτερ που έγιναν αισθητά από τη Βουλγαρία μέχρι τη Λάρισα!

Ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:43 το βράδυ της Κυριακής και αναστάτωσε τους κατοίκους της Φλώρινας αφού το επίκεντρό του εντοπίζεται μόλις 2 χλμ από την κεντρική πλατεία της πόλης

Αναφέρθηκαν μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων, κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών, ενώ έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων.

Μετά σεισμό, οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους σε πλατείες και ανοικτούς χώρους.

Σύμφωνα με αναφορές, ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και βουητό ενώ έγινε αντιληπτός ακόμη και μέχρι τη Λάρισα. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη σε Σκόπια, Βουλγαρία και Αλβανία.

Η περιοχή συνέχισε να «χορεύει» όλη τη νύχτα στους ρυθμούς των μετασεισμών με τουλάχιστον 15 να ακολουθούν της αρχικής δόνησης  με ισχυρότερο έναν στα 4,2 Ρίχτερ.

«Είχε τουλάχιστον 100 χρόνια να ενεργοποιηθεί το ρήγμα» είπε ο Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το σεισμό εκτιμώντας εμπειρικά ότι τα 5,3 ρίχτερ μάλλον είναι ο κύριος σεισμός. Όπως  εξήγησε πως «είναι σε χαρτογραφημένο ρήγμα της περιοχής, που δεν ξέραμε πότε θα δράσει».

«Το εστιακό βάθος ήταν μικρό, ο σεισμός μεγάλος, άρα θα έχουμε πολλούς μετασεισμούς και τις επόμενες ημέρες, μπορεί και την επόμενη βδομάδα» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.