Για το πώς θα είναι το φετινό Πάσχα μίλησε η Ματίνα Παγώνη, ενώ εξήγησε πως «οι θάνατοι είναι πολλοί γιατί το 50% είναι Δέλτα».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας  στην εκπομπή «Live News» στο Mega, ανέφερε πως η Δέλτα είναι δύσκολη μετάλλαξη. «Με αυτή τη μετάλλαξη είναι όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, γιατί σε όλες τις ΜΕΘ της Ελλάδας είναι Δέλτα, δεν είναι Όμικρον».

Λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, όπως υπογράμμισε η κ. Παγώνη, «υπάρχουν επιπλοκές και έχουμε νοσηλείες. Για αυτό οι δείκτες αυτοί είναι τόσο σκληροί και θα συνεχίσουν να είναι σκληροί, όσο το 50% των κρουσμάτων είναι με Δέλτα».

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, η Ματίνα Παγώνη είπε πως «από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει ασθενής με Όμικρον σε ΜΕΘ», τονίζοντας ωστόσο, ότι υπάρχουν ασθενείς σε απλές κλίνες, με Όμικρον που έχουν χρειαστεί νοσηλεία γιατί ήταν ανεμβολίαστοι.

Όπως ανέφερε, υπάρχει μεγάλη πίεση στις απλές κλίνες Covid, με μεγάλη αύξηση εισαγωγών. «Δεν ξέρουμε πόσες ημέρες ακόμα θα συνεχιστεί», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, επισημαίνοντας ότι οι γιατροί εκτιμούν πως μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα είναι αυξημένες οι νοσηλείες και οι θάνατοι.

Για το ερχόμενο Πάσχα, παρότι τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν όλοι να είναι προσεκτικοί και να κάνουν την τρίτη δόση, ανέφερε πως «η εκτίμηση είναι ότι θα είναι πολύ καλό, θα είμαστε πιο ελεύθεροι και τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν θα θυμίζει σε τίποτα το περσινό ή το προπέρσινο», προτρέποντας πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, να το κάνουν.