Εξαρθρώθηκε από την την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Με μία συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που διαδραματίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν τρία άτομα, κατηγορούμενα για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ειδικό ανακριτή.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου δραστηριοποιούνταν, στην κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Τις ποσότητες των λαθραίων καπνικών προϊόντων τις διατηρούσαν σε αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ για τη μεταφορά τους χρησιμοποιούσαν φορτηγό ψυγείο, εφοδιασμένο με ανάλογα παραστατικά, ώστε να προσδίδουν νομιμοφάνεια στα δρομολόγια.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 30.000 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων διαφόρων επωνυμιών που δεν έφεραν την ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, φορτηγό ψυγείο, 2.455 ευρώ και πλήθος παραστατικών.

Επισημαίνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζονται, τουλάχιστον σε 325.000 ευρώ.