Η Εκκλησία της Κρήτης, προχώρησε στη διάψευση, ανυπόστατης αναφοράς κληρικού, περί οικονομικής συναλλαγής της Εκκλησίας με το κράτος για το κλείσιμο ναών την περίοδο της πανδημίας.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, σε ανακοίνωσή της, διαψεύδει κατηγορηματικά τις εν λόγω αναληθείς και απαράδεκτες αναφορές, οι οποίες προέρχονται από κληρικό της Κρήτης. Η Σύνοδος χαρακτηρίζει ανυπόστατη και εξόχως συκοφαντική την αναφορά και τονίζει ότι για την συμπεριφορά του κληρικού θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα από τα αρμόδια Εκκλησιαστικά Όργανα.

Η Εκκλησία της Κρήτης καλεί όλους τους ανθρώπους να μην παρασύρονται από αναληθείς, ανυπόστατες και ανεύθυνες φήμες και τοποθετήσεις με αναφορά στην πανδημία και τους τρόπους αντιμετώπισής της , οι οποίες δημιουργούν σύγχυση και διχασμό εις βάρος της υγείας των ανθρώπων. Και τονίζεται ότι η θέση της Εκκλησίας της Κρήτης είναι γνωστή και για θέματα πανδημίας είναι γνωστή και διατυπώνεται μόνο από την Ιερά επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.