Οι πωλήσεις της Lamborghini, έπειτα από την έλευση της Urus, έχουν μια συνεχόμενη ανοδική πορεία, με αποτέλεσμα κάθε χρονιά να φαντάζει καλύτερη από την προηγούμενη.

Το 2021, έγινε το απόλυτο ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας, φθάνοντας τα 8.405 αυτοκίνητα, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση 13 μονάδων σε σχέση με το 2020.

Οι ΗΠΑ είχαν για μια φορά ακόμη τα πρωτεία στην αγορά της μάρκας, με 2.472 μονάδες. Ακολούθησε η Κίνα, με 935 αυτοκίνητα και η Γερμανία, με 706, ενώ στην τέταρτη θέση είναι η Βρετανία με 564 παραδόσεις.

Συγκεκριμένα η Urus, ήταν ο απόλυτος πρωταθλητής για τη γκάμα της Lamborghini, με 5.021 μονάδες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Huracan, που σημείωσε 2.586 πωλήσεις, ενώ σε υψηλή θέση βρίσκεται και η Aventador, στην αποδρομή της ως μοντέλο, κλείνοντας τη χρονιά με 798 πωλήσεις. Την ίδια στιγμή, η Lamborghini αποκάλυψε τα σχέδιά της να παρουσιάσει τέσσερα νέα προϊόντα μέσα στους επόμενους 12 μήνες, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα είναι το κάθε ένα από αυτά.

Lamborghini Urus - Βικιπαίδεια

Tο μοντέλο Urus

Lamborghini Huracan Evo Spyder | TRACTION.GR

Tο μοντέλο Huracan

Το «κύκνειο άσμα» της Lamborghini Aventador - lamborghini aventador

Το μοντέλο Aventador