Ανοίγει σήμερα η πρώτη διαθήκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, πέντε μήνες μετά το θάνατό του  και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να δημοσιευτούν κι άλλες.

Εκεί αναμένεται να γίνει το γενικό ξεκαθάρισμα, με τον πρώην υπουργό να στρέφεται, μέσω των επιθυμιών του, εναντίον όσων έβλαψαν τον ίδιο και τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη. Ωστόσο, λίγες ώρες πριν ανοίξει η πρώτη διαθήκη του, ένα ηχητικό ντοκουμέντο ήρθε στη δημοσιότητα. Στο ηχητικό ακούγεται ο ίδιος σε δική του ηχογράφηση να μιλά για τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

«Επιμένω πως η γυναίκα μου είναι αθώα και έζησε τέσσερα τραγικά χρόνια στο νοσοκομείο και στο ψυχιατρείο του Δρομοκαΐτειου. Οι συνθήκες ήταν δραματικές και επιπλέον είχε δυσμενή μεταχείριση», ακούγεται να λέει αρχικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Στη συνέχεια, αναφέρει πως νιώθει ενοχές για το γεγονός αυτό, αλλά επρόκειτο για κάτι το οποίο δεν μπορούσε να επηρεάσει. «Εξαιτίας μου και βασανίστηκε και φυλακίστηκε και πέρασε τέσσερα χρόνια φυλακή. Αυτή είναι μία πραγματικότητα», συνέχισε ο εκλιπών.

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι η σύζυγός του του στάθηκε όλο αυτό το διάστημα, κάτι το οποίο εκτιμούσε ιδιαίτερα και γι’ αυτό αισθανόταν δεσμευμένος μαζί της ψυχικά, «γιατί όλο αυτό το βασανιστήριο το περάσαμε μαζί».

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Νίκος Αλεξανδρής, τόνισε πως «πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους». Εξήγησε, δε, ότι μέσα από τις διαθήκες ξεκαθαρίζεται ποιες είναι οι σχέσεις του με την οικογένεια και ποιες με τη σύζυγό του. «Γίνεται πλήρης αποκατάσταση του ονόματος και της βοήθειας που του προσέφερε η Βίκυ Τσοχατζοπούλου-Σταμάτη», ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής.