Αφορμή τα τρικάκια που έριξε η νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Είναι προκλητική και χυδαία η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καπηλευθεί κομματικά τη φρίκη που προκαλούν στην κοινωνία, ειδεχθή εγκλήματα που βρίσκονται ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της δικαιοσύνης» τονίζει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τρικάκια της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Εγκλήματα που έρχονται στο φως αυτή την περίοδο, που έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον στο οποίο οι γυναίκες αισθάνονται πιο ασφαλείς να βγαίνουν και να καταγγέλλουν, όταν παλιότερα τα στόματα έμεναν κλειστά και όλα αυτά παρέμεναν στο σκοτάδι. Δεν ξεχνάμε ότι στην υπόθεση βιασμού στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, ο ίδιος ο κ.Τσίπρας ζητούσε να κουκουλωθεί η υπόθεση και να μην πάρει δημοσιότητα.

Ο ΠΚ που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις ποινές πιο επιεικείς.

Στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε από τη ΝΔ, προβλέφθηκε η αυστηροποίηση των ποινών για τους βιασμούς και την προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Το κακούργημα του ομαδικού βιασμού επισύρει πλέον αποκλειστικά ισόβια κάθειρξη και όχι και πρόσκαιρη κάθειρξη 10-15 ετών όπως προέβλεπε ο ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μαστροπεία σε βάρος ενηλίκων γυναικών απαλείφθηκε ως αξιόποινη πράξη από τον ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ και επανήλθε με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα της Κυβέρνησης της ΝΔ και μάλιστα σε βάρος όλων των ενηλίκων.

Ενώ με τον νέο ΠΚ προστέθηκε ως επιβαρυντική περίσταση ο βιασμός ανηλίκου που δεν υπήρχε καν στον προηγούμενο ΠΚ, και με αποκλειστική ποινή τα ισόβια, ενω η υπο όρον απόλυση για τέτοιου είδους εγκλήματα έγινε πολύ πιο αυστηρή.

Τέλος, με τις νέες προσθήκες στον κώδικα ποινικής δικονομίας και τα ενήλικα θύματα στις περιπτώσεις βιασμών καταθέτουν παρουσία ψυχολόγου.

Υποχρέωση της πολιτείας είναι να δίνει έμφαση στην εμπέδωση μέσω της Παιδείας ότι η συναίνεση είναι απαραίτητο στοιχείο σε κάθε ερωτική πράξη, να ενθαρρύνει τα θύματα βιασμών να μιλήσουν, να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη Δικαιοσύνη και να φροντίζει ώστε οι δράστες να τιμωρούνται αυστηρα. Κι αυτό κάνει. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει και θα αποφανθεί για κάθε υπόθεση. Ο βιασμός είναι βιασμός από όποιον και αν τελείται. Διαχωρίζοντας τους βιαστές σε πλούσιους και φτωχούς, όμορφους και άσχημους, νέους και ηλικιωμένους, το μόνο που πετυχαίνει το «σύνθημα» είναι να σχετικοποιεί την ειδεχθή πράξη. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά συμπεριφορές που οδηγούν σε βιασμούς είναι η υποκρισία, τα δύο μέτρα και σταθμά και η πολιτική εκμετάλλευση.

Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να χύνει κροκοδείλια δάκρυα και να προσπαθει γι΄άλλη μια φορά να καπηλευτεί τον ανθρώπινο πόνο».