Συνεχείς συσκέψεις για την αντιμετώπιση του επερχόμενου χιονιά

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ». Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ στο επίκεντρο της θα βρεθεί το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας καθώς επίσης και ο βέλτιστος συντονισμός των συναρμόδιων φορέων με σκοπό να διατηρηθεί η χώρα λειτουργική παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, με δυνατότητα περαιτέρω κλιμάκωσης, εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα, ενώ και οι Ένοπλες Δυνάμεις σε όλη την επικράτεια βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουν όπου χρειαστεί με προσωπικό και μέσα.

Ακόμη, έτοιμοι να συμβάλλουν είναι και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς για την άμεση επέμβασή τους σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας».

«Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.