Ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν, έφερε την Ελλάδα ως παράδειγμα ψηφιοποίησης στον τομέα της Υγείας , απαντώντας στην κριτική ότι η κατάσταση στη Γερμανία παραμένει σε αυτό το θέμα προβληματική.

«Πρέπει να ψηφιοποιήσουμε το σύστημα Υγείας μας. Και αυτό γίνεται. Μια χώρα όπως η Ελλάδα, την οποία στο παρελθόν έχουμε στην Γερμανία συχνά περιγελάσει, εδώ και ένα-δύο χρόνια έχει ψηφιοποιήσει το σύστημα Υγείας της», ανέφερε ο κ. Μπούσμαν κατά τη διάρκεια εκπομπής του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, με θέμα τη διαχείριση της πανδημίας και την επικείμενη εισαγωγή του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η παραπομπή στην Ελλάδα συνέβη, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντούσε στην κριτική που του έκανε ο Επικεφαλής Ιατρός της Κλινικής Παθολογίας και Εντατικής Ιατρικής του νοσοκομείου στο Εσβάιλερ, Ούβε Γιάνσενς, ότι οι ασθενείς και οι γιατροί στη Γερμανία δεν έχουν εικόνα της κατάστασης, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να ψηφιοποιήσει τις σχετικές υπηρεσίες, σε αντίθεση με άλλες χώρες.