Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνουν οι συνθήκες εγκλωβισμού εκατοντάδων οδηγών στην Αττική Οδό λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης.

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό. Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου ζητήθηκε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών

Η ταλαιπωρία την οποία αντιμετωπίζουν για ώρες οι οδηγοί που επιχείρησαν να κινηθούν μέσω Αττικής Οδού την ώρα που μαίνεται η κακοκαιρία Ελπίδα είναι απίστευτη και χωρίς προηγούμενο. Χιλιάδες οδηγοί παραμένουν ακινητοποιημένοι και εγκλωβισμένοι, ενώ πολλοί από αυτούς ανησυχούν καθώς βλέπουν τη στάθμη του καυσίμου τους να αδειάζει και φοβούνται ότι το αυτοκίνητό τους θα ακινητοποιηθεί και δεν θα έχουν θέρμανση.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της κακοκαιρίας ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, απέρριψε ευθύνες για την Αττική Οδό στην εταιρεία διαχείρισης, τόνισε ότι θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, ενώ επεσήμανε ότι πραγματοποιείται προσπάθεια για ομαλοποίησης της κατάστασης στον οδικό άξονα.

Ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου έκανε λόγο για επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών που βρίσκονται για ώρες ακινητοποιημένοι στην Αττική Οδό, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και της Πυροσβεστικής.