Συνάντηση θα έχουν στο Παρίσι στις 26 Ιανουαρίου, πολιτικοί σύμβουλοι από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία,  για έναν νέο γύρο συνομιλιών για την επίλυση της κρίσης και την αποφυγή της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με πηγή στη ρωσική αντιπροσωπεία.

Το Σάββατο, από τον στενό κύκλο της ρωσικής προεδρίας, έγινε η δήλωση στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ότι η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο, 25 Ιανουαρίου, προσθέτοντας ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Κόζακ, θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στο Παρίσι. Ο Μιχαήλ Ποντολιάκ, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, διευκρίνισε σήμερα, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία στις 26 Ιανουαρίου.

Οι τετραμερείς συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ευρύτερης αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, με δεκάδες χιλιάδες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία και τονίζει ότι είναι το Κίεβο που ετοιμάζεται να επιτεθεί στους αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Μόσχα στις αποσχισθείσες ανατολικές επαρχίες του.
Η Ρωσία ζήτησε ακόμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, να εγγυηθούν ότι η Ουκρανία δεν θα επιτραπεί να ενταχθεί στο στρατιωτικό μπλοκ.

Ρωσία και ΗΠΑ, έχουν πραγματοποιήσει πολλές συνομιλίες ως τώρα, οι οποίες έχουν αποβεί άκαρπες.