Με ανακοίνωσή της η Ουκρανία υποστηρίζει πως διέλυσε μια ομάδα, η οποία ενεργούσε υπό τις διαταγές της Μόσχας και προετοίμαζε ένοπλες επιθέσεις για να «αποσταθεροποιήσει» τη χώρα.

«Οι οργανωτές της συμμορίας ετοίμαζαν μια σειρά ένοπλων επιθέσεων εναντίον υποδομών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU υποστηρίζοντας πως η ομάδα «συντονιζόταν» από «ρωσικές ειδικές υπηρεσίες».

Η SBU διευκρίνισε, ότι οι δύο οργανωτές, ο ένας από τους οποίους είναι Ρώσος, συνελήφθησαν και οι πράκτορές της υπηρεσίας κατέσχεσαν «έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ελαφρά όπλα και πυρομαχικά». Δρούσαν στο Χάρκοβο, μεγάλη πόλη που βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, και στο Ζιτόμιρ, στο κέντρο της Ουκρανίας, σε απόσταση μικρότερη των 150 χλμ. από την πρωτεύουσα Κίεβο.

Οι δύο άνδρες ήταν πρώην κομάντο και είχαν συμμετάσχει σε μάχες, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στις δυνάμεις της τάξης.

Με το πρόσχημα ότι αναζητούν φρουρούς ασφαλείας, «άρχισαν να στρατολογούν» προσωπικό, «ουσιαστικά» Ρώσους που είχαν διαπράξει βίαια εγκλήματα, σύμφωνα με την πηγή αυτή.