Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να φτάσει στα χέρια των κληρονόμων του το κείμενο της πρώτης διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο εκλιπών ορίζει σε αυτήν ποιοι είναι οι κληρονόμοι του, λέει ποιους αποκληρώνει, ενώ ζητά να βρεθεί το κλεμμένο του αρχείο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με την πρώτη του διαθήκη φαίνεται ότι αρχίζει μία προσπάθεια να αποκαλύψει, ακόμα και μετά τον θάνατό του, το πλήρες παρασκήνιο τον ύποπτων συναλλαγών, την πιθανή εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση που τον έστειλε στη φυλακή χωρίς πια να φοβάται ποινικές συνέπειες αυτοενοχοποίησής του.

«Είμαι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Πρώην βουλευτής και υπουργός. Είναι Χριστούγεννα του 2020. Συνειδητοποίησα μετά από ελέγχους και έρευνες που έκανα τους τελευταίους μήνες ότι είμαι θύμα δράσης μίας σπείρας με σκοπό να με εκθέσουν ηθικά, ανθρώπινα και πολιτικά» είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο του 2020 ο αείμνηστος υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις ηχητικές του καταγραφές, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την αποφυλάκισή του, είχε δηλώσει την πρόθεσή του να αποκαταστήσει το όνομα της συζύγου του. Έτσι με αυτήν την πρώτη διαθήκη, η οποία καταρτίστηκε λίγο καιρό μετά τη δεύτερη αποφυλάκισή του, ζητά την επιστροφή του κλεμμένου του αρχείου, καθώς όπως έγραφε ο ίδιος σε προσωπικές του σημειώσεις λίγο πριν πεθάνει, εκεί κρύβονται στοιχεία που “έκαιγαν” συνεργάτες του.

Το απόρρητο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρεται να είχε κλαπεί συνολικά τρεις φορές, ώστε όπως αναφέρει ο ίδιος στις σημειώσεις του, να χαθούν αποδεικτικά στοιχεία για συναλλαγές που είχε με συνεργάτες του. Ο εκλιπών με την πρώτη του διαθήκη δηλώνει την επιθυμία του το κλεμμένο τμήμα να επιστραφεί και να παραδοθεί στον 15χρονο γιο του.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ίδρυμα με πρόεδρο τον γιο του
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, στην πρώτη του διαθήκη (σ.σ. συνολικά τρεις διαθήκες θα δημοσιευτούν το επόμενο διάστημα) ο Άκης Τσοχατζόπουλος ορίζει τη σύσταση ιδρύματος με το όνομα “Αρχείο Άκη Τσοχατζόπουλου”, ορίζοντας ως πρόεδρο τον 15χρονο γιο του. «Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ώριμο παιδί. Έχει βιώσει απίστευτο bullying συνεπεία του ονόματός του. Σε συζητήσεις που έχουμε κάνει φαίνεται αποφασισμένος να τηρήσει στο ακέραιο τη βούληση του πατέρα του» ανέφερε ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής.

Οι τρεις διαθήκες αναμένεται να φέρουν στοιχεία και για τις δύο θυρίδες σε ξένη τράπεζα, οι οποίες ίσως φέρουν νέα άγνωστη διάσταση στο σκάνδαλο με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Νίκος Αλεξανδρής: Η πρώτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου κρύβει εκπλήξεις
«Υπάρχουν τρεις διαθήκες που οι πληροφορίες λένε ότι η μία συμπληρώνει και ολοκληρώνει την προηγούμενη την άλλη. Η έκπληξη στις διαθήκες δεν είναι για τους κληρονόμους, αλλά για το ποιους αποκληρώνει και γιατί τους αποκληρώνει» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Άκη Τζοχατζόπουλου, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

«Μιλάει ακριβώς για τους ανθρώπους που τον πλήγωσαν, τον λήστεψαν και τον έκλεψαν και για αυτούς τους λόγους τους αποκληρώνει» συμπλήρωσε. Ο κ. Αλεξανδρής  αρνήθηκε να δώσει ονόματα και είπε ότι, «γνωρίζουμε ποιοι είναι, αλλά από τις ηχογραφήσεις του», σημειώνοντας πως «περιμένουμε να δούμε».

Ο δικηγόρος οικογένειας του Άκη Τζοχατζόπουλου εξήγησε πως τα άτομα που αποκληρώνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχουν απόλυτη σχέση με το κλεμμένο αρχείο του και με τις θυρίδες σε τράπεζα του εξωτερικού, ενώ ανέφερε ότι η δημοσίευση της διαθήκης θα «ρίξει φως στην υπόθεση».

«Μετά την αποφυλάκισή του ξεκίνησε έναν αγώνα για το κλεμμένο αρχείο του, που χάθηκε σε τρεις φάσεις. Κατάφερε να ανακτήσει το ένα τρίτο από το αρχείο μέσα στις θυρίδες», περιέγραψε. Τέλος, είπε πως, τα άτομα αυτά δεν είναι συγγενείς του πρώην Υπουργού.