Την ιστορία της Ελληνικής τέχνης των τελευταίων 200 ετών, μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος διαδικτυακά, μόλις μέσα σε μία ώρα.

Ο ιστορικός τέχνης Χριστόφορος Μπόικος «αφηγήθηκε» μέσα σε μία ώρα, 200 χρόνια ελληνικής τέχνης, μέσα από εμβληματικές απεικονίσεις της σύγχρονης Ελλάδας από καλλιτέχνες όπως οι Θεόδωρος Βρυζάκης, Νικηφόρος και Νίκος Λύτρας, Κωνσταντίνος Παρθένης, Φώτης Κόντογλου, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γιάννης Τσαρούχης, Παναγιώτης Τέτσης, Αλέκος Φασιανός και Πάβλος Χαμπίδης.

H διαδικτυακή εκδήλωση, με τίτλο «Ελληνική Τέχνη, 1821-2021: Η Αναζήτηση μιας Σύγχρονης Εθνικής Ταυτότητας», έγινε στις 26/1 και ο Χριστόφορος Μπόικος, εισηγητής πολυάριθμών διαλέξεων πάνω σε διαφορετικές θεματικές και πτυχές της ιστορίας της τέχνης, με έδρα το Παρίσι και δραστηριότητα διεθνώς, επικεντρώθηκε στην αναζήτηση για μια ξεχωριστή ελληνική ταυτότητα, η οποία αντανακλάται στο έργο Ελλήνων καλλιτεχνών από την εποχή της μοναρχίας του Όθωνα της Βαυαρίας (1832-1862) μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα.

Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα της Πολιτιστικής Εταιρείας: culturalsociety.gr

Ο Χριστόφορος Μπόικος από το 2013 είναι ο ιδρυτής και διευθυντής της καλλιτεχνικής γκαλερί Chris Boicos Fine Arts, με διπλή έδρα, σε Παρίσι και Παξούς και ιδρυτικό μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Φίλοι των Παξών». Τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κεραμική -συνεργάζεται στενά με τον Θεσσαλονικιό κεραμίστα Γιώργο Βαβάτση- και μέχρι το καλοκαίρι του 2023 φιλοδοξεί να έχει δημιουργηθεί στους Παξούς ένα πολιτιστικό κέντρο, με επίκεντρο την κεραμική, το οποίο θα φιλοξενεί εργαστήρια, εκθέσεις και συναντήσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.