Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, έπειτα από δυο χρόνια απουσίας, είναι έτοιμη πλέον να ανοίξει και πάλι, υποδεχόμενη τους φίλους των τεσσάρων τροχών.

Η πανδημία του κορωνοϊού, ακύρωσε για δύο συνεχόμενα έτη το Σαλόνι Αυτοκινήτου της αμερικάνικης μητρόπολης, φέτος όμως φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Οι διοργανωτές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη το πρόγραμμα της έκθεσης, αλλά υπόσχονται πως θα υπάρχουν «σύγχρονα εκθέματα από πολλές εταιρείες» και «εκατοντάδες νέα μοντέλα του 2022 και 2023».

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα καινούρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσω δοκιμών, ενώ θα υπάρχει και πληθώρα καινοτόμων προϊόντων μικροκινητικότητας.

Στις 13 και 14 Απριλίου, οι διοργανωτές θα υποδεχθούν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ,  και στη συνέχεια θα ανοίξουν οι πύλες για το κοινό, από τις 15 έως 24 Απριλίου 2022.

Η επαναφορά του σπουδαίου αυτοκινητικού event, είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση ​​για τη Νέα Υόρκη, με τους διοργανωτές να δηλώνουν ότι πρόκειται για την έκθεση με τη μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών σε ολόκληρη πολιτεία. Αναφέρουν επίσης, το τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο του γεγονότος, αφού αποτελεί πηγή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, τόσο για την πόλη όσο και για την πολιτεία.

Ο Mark Schienberg, επικεφαλής της Έκθεσης, καλωσόρισε την επιστροφή του New York Auto Show, αναφέροντας: «Επιστρέψαμε! Μέσα στα δύο προηγούμενα έτη συντελέστηκε πολύ μεγάλη αλλαγή, με νέα και συναρπαστικά προϊόντα και εξελιγμένη τεχνολογία. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε ξανά το καλύτερο που έχει να προσφέρει η βιομηχανία στους δυνητικούς αγοραστές αυτοκινήτων σε όλη την περιοχή μας.»

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον, στο ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες θα δώσουν το «παρών», καθότι τα τελευταία χρόνια, η δημοφιλία των εκθέσεων αυτοκινήτου έχει μειωθεί.