Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και την Ευαγγελία Λιακούλη για τον Νίκο Ανδρουλακη, με τον υπουργό Ανάπτυξης να ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ακολουθεί τη συνταγή της «ωραίας Ελένης» και τη βουλευτή να τον χαρακτηρίζει ως «Κραταιό Νικόλα».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε άρθρο του επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την ανάπτυξη στην Πορτογαλία, την οποία συνέκρινε με τη χώρα μας. Θυμίζοντας ότι ο πληθωρισμός στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι 1,3 ενώ στη χώρα μας 1,2 είπε: « Στην πολιτική είναι καλή συνταγή το να μη μιλάει κανείς  αλλά για λίγο. Ο Ανδρουλάκης ακολουθεί συνταγή Ωραίας Ελένης. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν έχει περιγραφή της Ωραίας Ελένης. Ο καθένας στην Ιλιάδα ονειρεύεται όπως θέλει την Ωραία Ελένη. Βοηθάει για λίγο στην πολιτική. Αλλά να γιατί το κάνει: Γιατί μόλις έγραψε το πρώτο άρθρο τον τσακώσαμε. Εκθειάζει την Πορτογαλία με 1,3 πληθωρισμό και όχι την Ελλάδα με 1,2. Συνεχίστε να λέτε και να γράφετε τέτοια και θα τα πάμε πολύ καλά».

Απαντώντας στον Υπουργό Ανάπτυξης, η κυρία Λιακούλη υπογράμμισε ότι ο κ. Ανδρουλάκης «δεν είναι η “Ωραία Ελένη” αλλά “κραταιός Νικόλας”». «Χωνέψτε το. Αυτός είναι ο Πρόεδρός μας. Καταλαβαίνω όσα λέτε αλλά δείχνουν τη φουρτούνα σας», προσέθεσε με νόημα.

Νωρίτερα, ο Χρήστος Σταϊκούρας είχε στρέψει τα βέλη τους εκ νέου προς τη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και σύσσωμη την αντιπολίτευση. Ο Υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ για κινδυνολογία και λαϊκισμός, προβλέποντας ότι όπως έγινε και με την πανδημία έτσι θα διαψευστούν και στον τομέα των δημόσιων οικονομικών.