Στις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ όπου φυλάσσονται τα ειδικά αντιικά χάπια κατά του Covid-19 και ετοιμάζεται η διανομή σε όσους τα χρειάζονται βρέθηκε ο Θάνος Πλεύρης.

Ηδη στην Ελλάδα βρίσκεται το καινοτόμο χάπι κατά του Covid-19 της Merck, ενώ το επόμενο διάστημα όπως έγινε γνωστό σε ενημέρωση της προηγούμενης εβδομάδας θα έρθει στην Ελλάδα και το χάπι της Pfizer.

Η διανομή των χαπιών της Merck σε ασθενείς με Covid-19 που τα χρειάζονται έχει ήδη ξεκινήσει. Τα χάπια αυτά προσφέρουν ασφάλεια στους ευάλωτους ασθενείς που έχουν τα πρώτα συμπτώματα και βρίσκονται θετικοί στον ιό. Τα φάρμακα προστατεύουν από σοβαρή νόσο και ανάγκη για νοσηλεία.

Η διανομή των χαπιών κατά της Covid-19 που τα χρειάζονται γίνεται με παράδοση κατ’ οίκον, εντός 48 ωρών το αργότερο από τη στιγμή που εγκρίνεται η θεραπεία. . Κάθε απόγευμα, οι συσκευασίες παραδίδονται στους ταχυμεταφορείς και μεταφέρονται στα σπίτια των ασθενών όχι μόνο εντός Αττικής αλλά και σε πολλές περιοχές της νησιωτικής χώρας.

Στις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ που φυλάσσονται οι θεραπείες κατά της Covid-19 βρέθηκε σήμερα και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Σήμερα στον ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται η διανομή των θεραπειών για την αντιμετώπιση Covid-19.Η Διανομή των φαρμάκων κατ’οίκον είναι μια καινοτόμος διαδικασία για την εξυπηρέτηση του ασθενούς που θα ενδυναμωθεί.Η στρατηγική μας στον ΕΟΠΥΥ έχει στο επίκεντρο τον ασθενή», έγραψε ο υπουργός Υγείας στο twitter ποστάροντας και τις σχετικές φωτογραφίες.

Πηγή: iefimerida.gr