Εγκρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης (8/2) στη Βουλή, η δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη κατασκευή παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν θετικά στη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο να επιμένει στην επιλογή του να δηλώσει «παρών», επαναλαμβάνοντας τον προβληματισμό του για τη φύση του υπό κατασκευή νοσοκομείου (διαφωνεί με τη λειτουργία του ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου».

«Η ψήφος του κάθε κόμματος θα καταγραφεί. Και η ιστορία θα καταγράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει “παρών” και γίνεται με τον τρόπο αυτό “απών” από την Θεσσαλονίκη», είπε ο παρευρισκόμενος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει παρών γιατί η κυβέρνηση υπονομεύοντας τον δημόσιο χαρακτήρα εισηγείται το νοσοκομείο να γίνει Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και όχι Δημοσίου. Θέλετε να το βγάλετε εκτός ΕΣΥ χωρίς να το έχει ζητήσει ο δωρητής! Εμείς θέλουμε να είναι νοσοκομείο στο ΕΣΥ», ανέφερε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Σημειώνεται πως το ΚΚΕ και το Μέρα25 καταψήφισαν τη δωρεά.