Την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του δικαστηρίου να μην χαρακτηριστεί τελικά κακούργημα η πράξη του κατηγορούμενου, αν και έλαβε την ανώτατη ποινή ως πλημμέλημα, εξέφρασε μέσω της δικηγόρου της η 30χρονη πρώην σύντροφος του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, η δικηγόρος του θύματος Αντιγόνη Πρίλη μετέφερε πως δεν ελήφθη ομόφωνα η απόφαση αυτή και καθώς ακολουθούν ακόμη δύο δικαστήρια, θα πρέπει να τηρηθεί μία κοινή γραμμή και να χαρακτηριστεί είτε ως πλημμέλημα είτε ως κακούργημα σε όλες.

Στην ερώτηση για το πώς αντέδρασε η καταγγέλλουσα με την απόφαση του δικαστηρίου, η κυρία Πρίλη είπε χαρακτηριστικά: «Ορθά το αναφέρετε είναι η ανώτατη ποινή ως πλημμέλημα, είναι δυσαρεστημένη η εντολέας μου που δεν χαρακτηρίστηκε ως κακούργημα. Είναι ανεπανόρθωτη η βλάβη που υπέστη η εντολέας. Θα κάνουμε αγωγή για τη βλάβη του υπέστη».

Οσον αφορά την επιλογή του Στάθη Παναγιωτόπουλου να μην παραστεί στο δικαστήριο η δικηγόρος της καταγγέλλουσας ανέφερε: «Ειλικρινά πίστευα ότι θα εμφανιστεί αν μη τι άλλο κατά μέτωπο και να πάρει μία θέση σε αυτό και να μην αφήνει την κοινή γνώμη και το δικαστήριο να εικάζει τα κίνητρά του και με απογοήτευσε ως άνθρωπος».

Υπενθυμίζουμε πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης με αναστολή, εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα στον τόπο κατοικίας του, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.