• Το πρωτότυπο DS E-TENSE PERFORMANCE εξελίχθηκε ως ένα μοντέλο πολύ υψηλών επιδόσεων, με σκοπό να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας για τα επόμενα σχέδια της DS Automobiles.
  • Η “σύλληψη”, η εξέλιξη και η δημιουργία του από την DS Performance, προέκυψε ύστερα από την κατάκτηση των τίτλων των κατασκευαστών και των οδηγών της Formula E για δύο συνεχόμενες σεζόν. Το DS E-TENSE PERFORMANCE βασίζεται σε πλαίσιο από ανθρακόνημα, έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με απόδοση 600 kW (815 ίππους) και η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς.
  • Το πλαίσιο, η μονάδα ισχύος και η μπαταρία εισάγουν καινοτόμες λύσεις, δοκιμασμένες για να τροφοδοτήσουν την εξέλιξη μελλοντικών, 100% ηλεκτρικών μοντέλων παραγωγής της οικογένειας E-TENSE.
  • Το DS E-TENSE PERFORMANCE είναι αποκαλυπτικό σε ότι έχει να κάνει με τη σχεδίαση των μελλοντικών μοντέλων της DS Automobiles, ιδιαίτερα με το χαρακτηριστικό εμπρός του μέρος.

 

Από την γέννησή της το 2014, η DS Automobiles έχει θέσει την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της στρατηγικής της. Καθώς είναι ο πρώτος premium κατασκευαστής που συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Formula E, η μάρκα εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία της για να υποστηρίξει την έρευνα και την ανάπτυξή της πάνω στη βιώσιμη κινητικότητα. Από το 2019, η DS Automobiles έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει μια 100% ηλεκτρική γκάμα, προκειμένου από το 2020 να είναι η μάρκα που παρέχει όλες τις μορφές ενέργειας για τα μοντέλα της και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη ανάμεσα στους premium κατασκευαστές. Η μετάβαση αυτή επιταχύνεται, καθώς από το 2024, κάθε νέα πρόταση της DS Automobiles θα είναι μόνο 100% ηλεκτρική. Για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά των ηλεκτροκίνητων, η DS Automobiles βασίζεται στην τεχνογνωσία της DS PERFORMANCE, του αγωνιστικού τμήματός της, με την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου που στοχεύει στη δοκιμή διαφορετικών καινοτομιών, προκειμένου να ενσωματωθούν στα επόμενα σχέδια της μάρκας.

“Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε την εμπειρία που αποκτήσαμε στη Formula E και την τεχνογνωσία που αντλήσαμε από τους διεθνείς τίτλους μας σε ένα project που προβλέπει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων του αύριο. Είναι στην πραγματικότητα ένα εργαστήριο που θα χρησιμοποιήσουμε για να αναλύσουμε τη συμπεριφορά των διαφόρων εξαρτημάτων και να τα εξελίξουμε με στόχο τη μελλοντική τους παρουσία σε μοντέλα παραγωγής. Σε αυτό το πλαίσιο, ψάχνουμε να βρούμε λύσεις για περιορισμό του κόστους και διευκόλυνση της κατασκευής τους, έτσι ώστε οι επόμενες γενιές μοντέλων της ETENSE γκάμας, να επωφεληθούν από αυτές τις εξελίξεις”.

Thomas Chevaucher, Διευθυντής DS PERFORMANCE

Η DS E-TENSE PERFORMANCE παρουσιάζει ένα πλαίσιο από ανθρακόνημα με σύστημα μετάδοσης κίνησης από μονοθέσιο της Formula E. Η γεωμετρία της ανάρτησης είναι σε θέση να εγγυηθεί την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε δρόμους, όπως συμβαίνει συχνά σε αστικές πίστες αγώνων με “ταλαιπωρημένη” άσφαλτο και σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που δίνουν συνδυασμένη ισχύ 600 kW (250 kW εμπρός και 350 kW πίσω) που αντιστοιχεί σε 815 ίππους, με μέγιστη τιμή της ροπής να είναι 8.000 Nm στους τροχούς. Οι κινητήρες είναι και αυτοί εξελιγμένοι από την DS PERFORMANCE για τη Formula E και εκεί οφείλεται η κορυφαία τους απόδοση. Με άνευ προηγουμένου ικανότητα αναγέννησης 600 kW, το σύστημα μετάδοσης από την DS E-TENSE PERFORMANCE δίνει προτεραιότητα στην καλύτερη χρήση της ενέργειας και το φρενάρισμα γίνεται μόνο μέσω του συστήματος αναγέννησης.

Η μπαταρία είναι ένας από τους σημαντικούς πυλώνες του μοντέλου – εργαστηρίου πολύ υψηλής απόδοσης της DS E-TENSE PERFORMANCE. Είναι compact σε διαστάσεις και βρίσκεται μέσα σε “φωλιά” από ανθρακόνημα και αλουμίνιο, που είναι και αυτή σχεδιασμένη από την DS PERFORMANCE. Η θέση της είναι πίσω και στο κέντρο, για βέλτιστη κατανομή βάρους ανά άξονα. Η μπαταρία της DS E-TENSE PERFORMANCE εμπνεύστηκε από τους αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αναπτύχθηκε από κοινού με την Total Energies και τη θυγατρική της Saft. Το αποτέλεσμα της έρευνας, κρύβει μια καινοτόμο χημεία και ένα αντίστοιχα προηγμένο σύστημα ψύξης για τις κυψέλες, σε αντίθεση με την τρέχουσα τεχνολογία. Αυτή η μπαταρία επιτρέπει φάσεις επιτάχυνσης και αναγέννησης έως και 600 kW, που είναι μοναδική επίδοση για αυτοκίνητο που προορίζεται για χρήση δρόμου και επιτρέπει την εξερεύνηση νέων οδών για τις μελλοντικές γενιές οχημάτων παραγωγής.

Το σκίτσο μιας μελλοντικής γλώσσας σχεδιασμού της DS Automobiles

Ένα μοντέλο – εργαστήριο πολύ υψηλών επιδόσεων, όπως είναι η DS E-TENSE PERFORMANCE, είναι επίσης ένας χώρος εξερεύνησης για το DS DESIGN STUDIO PARIS.

Το εμπρός μέρος αποκαλύπτει μια νέα επιφάνεια στη θέση της γρίλιας, που ορίζει εμφανισιακά τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Το έχουμε δει ήδη στο DS AERO SPORT LOUNGE να προβάλει το λογότυπο της DS Automobiles με ένα τρισδιάστατο εφέ και με ένα επίσης ειδικό εφέ “καλωσορίσματος” με τα φώτα.

Και στις δύο πλευρές, τα νέα φώτα ημέρας συνδυάζουν τεχνολογία και σχεδίαση, σε ένα αποτέλεσμα με πρωτοφανή λεπτότητα και κομψό σχήμα, για να προσφέρουν μεγάλη εμβέλεια φωτισμού. Συνολικά, αποτελούνται από 800 LED για να προκύπτει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δύο κάμερες τοποθετημένες αντί για προβολείς, είναι εκείνες που συμπληρώνουν την οπτική ταυτότητα της DS E-TENSE PERFORMANCE, ενώ παράλληλα επιτρέπουν τη συλλογή χρήσιμων δεδομένων για επεξεργασία από την κεντρική μονάδα του μοντέλου – εργαστηρίου οδήγησης.

Για να συμβαδίσει με την αεροδυναμική γραμμή, το αμάξωμα εισάγει ένα χρώμα που αλλάζει ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες και τη γωνία από την οποία βλέπει κανείς το αυτοκίνητο. Το χρώμα αλλάζει και δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, όπου η αντίθεση έχει τον πρώτο λόγο, με τις γυαλιστερές μαύρες επιφάνειες να απλώνονται μέχρι το καπό. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 21 ιντσών και εισάγουν ένα μοναδικό αεροδυναμικό προφίλ με τα ειδικά ένθετα που έχουν πάνω τους.

Στο cockpit τα bucket καθίσματα και το τιμόνι – απευθείας από τη Formula E – δημιουργούν ένα περιβάλλον αφιερωμένο στις υψηλές επιδόσεις. Η άνεση και η προσοχή στη λεπτομέρεια περικλείονται επίσης με το ειδικό ένθετο που αποτελείται από μαύρο δέρμα.

Η συνεργασία της Focal για την DS E-TENSE PERFORMANCE, έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη ενός ηχοσυστήματος FOCAL Utopia στο αυτοκίνητο και παρουσιάζει σε αυτό το πλαίσιο της καινοτομίας, ένα ζευγάρι ηχεία Scala Utopia Evo σε πρωτότυπα χρώματα. Τα ηχεία αυτά, που είναι φτιαγμένα με τα καλύτερα εξαρτήματα, αποτελούν ένα είδος “κοσμήματος” για την καμπίνα του αυτοκινήτου, δίνοντας παράλληλα και ένα μοναδικό, όσο και χαρακτηριστικό ήχο.

Δοκιμές για το πολύ υψηλής απόδοσης “εργαστήριο”

Από τον Φεβρουάριο του 2022, η ομάδα DS PERFORMANCE διοργανώνει τις πρώτες δοκιμές με την DS E-TENSE PERFORMANCE. Ο Jean-Éric Vergne, πρεσβευτής της E-TENSE και ο Antonio Felix da Costa, αμφότεροι πρωταθλητές της Formula E, θα εναλλάσσονται στο τιμόνι του πρωτοτύπου για να ολοκληρώσουν την εξέλιξή του, πριν ξεκινήσουν οι εκτενείς δοκιμές σε πίστες και ανοιχτούς δρόμους. Στη συνέχεια, θα αποκαλυφθούν από τη Γαλλική εταιρεία τα πραγματικά δεδομένα απόδοσης της DS E-TENSE PERFORMANCE.

DS E-TENSE PERFORMANCE για οδήγηση σε NFT

Ένα μοναδικό πρωτότυπο από φυσική άποψη, η DS ETENSE PERFORMANCE θα είναι επίσης διαθέσιμη σε μορφή NFT (Non – Fungible Token). Τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις θα προσφερθούν στο διάστημα από 7 Φεβρουαρίου μέχρι 23 Οκτωβρίου, δηλαδή από την πρώτη αποκάλυψη του πρωτοτύπου μέχρι το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Η NFT εκδοχή της DS ETENSE PERFORMANCE, εξελίχθηκε από την GOATi Entertainment και θα είναι διαθέσιμη για να οδηγηθεί στην πλατφόρμα Pavillion.

Παρακολουθήστε το video της αποκάλυψης της DS E-TENSE PERFORMANCE στο ακόλουθο link:

https://youtu.be/4E6JZfEzPwo

 

σχετικά με τη DS Automobiles

Παρακινούμενη από την Avant-Garde διάθεση, αλλά και την εξαιρετική κληρονομία της DS του 1955, η DS Automobiles, λανσαρίστηκε το 2014 με στόχο να επαναφέρει τη Γαλλική φινέτσα και την πολυτέλεια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η DS Automobiles είναι η premium μάρκα του Ομίλου Stellantis.

Σχεδιασμένα για πελάτες που αναζητούν την καλύτερη δυνατή προσωπική έκφραση ταυτόχρονα με την κορυφαία τεχνολογία, τα μοντέλα της DS στη δεύτερη γενιά τους, συνδυάζουν ραφινάρισμα και προηγμένη τεχνολογία με τρόπο μοναδικό. Με τα DS 3 CROSSBACK, DS 4, DS 7 CROSSBACK και DS 9, η μάρκα DS λανσάρει μια γκάμα αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά, που όλα προσφέρονται και ως ηλεκτρικά με την υπογραφή E-TENSE.

 Είναι η μόνη μάρκα που κατέκτησε το Double στη Formula E, με τα Πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών, δύο διαδοχικές χρονιές, το 2019 και το 2020. Η DS Automobiles βρίσκεται στην αιχμή της ηλεκτροκίνησης προσφέροντας όλα της τα μοντέλα σε εξηλεκτρισμένη έκδοση. Με την ονομασία E-TENSE, η DS Automobiles προσφέρει τόσο 100% ηλεκτρικά, όσο και plug-in υβριδικά, με έως και 360 ίππους και με κίνηση στους 4 τροχούς. Από το 2024, κάθε νέο μοντέλο που θα λανσάρει η DS Automobiles θα είναι μόνο 100% ηλεκτρικό.

Για τους απαιτητικούς πελάτες της, η DS Automobiles δημιούργησε την “ONLY YOU, the DS experience” υπηρεσία με τα αποκλειστικά προνόμια σε ότι έχει να κάνει με τη συντήρηση των αυτοκινήτων, αλλά και τη συνολική διαμόρφωση μίας ξεχωριστής εμπειρίας κατά την απόκτηση και κατοχή ενός μοντέλου DS.

Με παρουσία σε 41 χώρες, η DS Automobiles έχει δημιουργήσει και αναπτύσσει διαρκώς ένα αποκλειστικό δίκτυο διανομής που περιλαμβάνει 400 DS STORES σε όλο τον κόσμο.