Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να περάσει στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ο φάκελος της υπόθεσης που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη και αφορά στον θάνατο των τριών μικρών παιδιών μίας οικογένειας στην Πάτρα μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

Από την μέχρι στιγμής εξέταση και αξιολόγηση των στοιχείων από τις αρχές, κρίθηκε ότι η υπόθεση θα πρέπει να ψαχτεί σε βάθος κι έτσι η διερεύνηση περνά στα χέρια των έμπειρων αξιωματικών της Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αξιωματικοί μόλις λάβουν στα χέρια τους τον φάκελο, θα βάλουν στο μικροσκόπιο όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει για τον θάνατο των τριών παιδιών και θα ξεκινήσουν έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

Υπενθυμίζεται πως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα –αναπάντητα μέχρι στιγμής– αίτια της τριπλής τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι μετά τη λεπτομερή ανάγνωση των δημοσιευμάτων, εκφράστηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους της 7 μηνών Ιριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», ήταν το χθεσινό σχόλιο της ίδιας εισαγγελικής πηγής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Λόγω της λεπτότητας και σοβαρότητας του θέματος, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει τύχει συνδρομής απ’ όλες τις εισαγγελικές βαθμίδες, αφού οι μυστηριώδεις θάνατοι έχουν απασχολήσει τους πάντες σε δικαστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο.

Οπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή για την διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

Κοινή δήλωση των γονέων, κάνουν λόγο για «ανακρίβειες»

Εν τω μεταξύ οι γονείς που έχασαν τα τρία μικρά παιδιά τους στην Πάτρα, εξέδωσαν κοινή δήλωση μετά την εισαγγελική παρέμβαση για να διερευνηθούν τα αίτια των θανάτων τους.

Στην δήλωση, ο δικηγόρος Δημήτρης Καράμπελας αναφέρεται στα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας προσθέτοντας πως με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι γονείς πληροφορήθηκαν την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για να διαλευκανθούν πλήρως.