Τα επόμενα βήματα που πέφτουν στο τραπέζι

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τη σταδιακή άρση όλων των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

Την Τετάρτη (16/2) η Επιτροπή θα συνεδριάσει με αντικείμενο τα επόμενα βήματα χαλάρωσης, τα οποία θα αφορούν κυρίως του εμβολιασμένους. Τα κρούσματα, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι βρίσκονται ακόμα σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο οι ειδικοί φαίνεται να προσανατολίζονται σε σταδιακή άρση των μέτρων, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γαλλία, την Ιταλία, την Δανία και τη Σουηδία.

Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η Επιτροπή εξετάζει κατάργηση ή χαλάρωση κάποιων περιορισμών τόσο στην εστίαση και τη διασκέδαση, όσο και στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί φαίνεται να προσανατολίζονται: α) στο να επιτρέπονται οι όρθιοι σε εστίαση και διασκέδαση, β) στο να πραγματοποιηθούν κάποιες καρναβαλικές εκδηλώσεις, όχι όμως παρελάσεις (το πρωτόκολλο είναι κάτι που θα συζητηθεί) και γ) στην αύξηση της πληρότητας των γηπέδων κατά περιπτώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό όλα τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να αρθούν για τους εμβολιασμένους μέχρι το τέλος Μαρτίου.