Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, με θέμα την κατάσταση στην περιοχή του ΣΑΧΕΛ.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Αρχηγού του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγού Thierry Burkhard, ενώ συμμετείχαν Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ από την Ευρώπη, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας, πέραν της παρουσίασης της τρέχουσας κατάστασης και των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αναφέρθηκε στην επικείμενη αναδιάρθρωση της επιχείρησης «BARKHANE» στην περιοχή του Σαχέλ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την παρέμβασή του εξέφρασε την ανησυχία του τονίζοντας ότι η αποσταθεροποίηση της περιοχής του Σαχέλ υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία της Αφρικής, με σημαντικές συνέπειες τόσο για την Ευρώπη όσο και ευρύτερα αυτής.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή και προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη αγαστών σχέσεων με τις χώρες της Αφρικής τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, και συνεισφέρει ενεργά σε όλες τις προσπάθειες διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας, σημειώνοντας επιπλέον την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπαιδευτική αποστολή που έχει συσταθεί για το Μάλι στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Training Mission – EUTM Mali).