Τις επόμενες ημέρεςξεκινάει ένας νέος κύκλος περίπου 25 καταθέσεων γιατρών, νοσηλευτών και ιδιωτών, από τις οποίες τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να διακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών, ηλικίας έξι μηνών, τριάμισι και εννέα ετών, από την Πάτρα.

Καθότι φαίνεται σε αυτή την τραγική υπόθεση να υπάρχουν ελλιπείς ή εσφαλμένες γνωματεύσεις για ορισμένα από τα παιδιά, κάτι που διευρύνει το μυστήριο και ίσως κόστισε τη ζωή της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που κατέληξε στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Αυτά είναι τα 9+1 ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουν μέσω της έρευνας οι δικαστικές και αστυνομικές Αρχές:

– Εάν στη Μαλένα υπήρξε σωστή διάγνωση, καθώς και εάν δεν κατέληξε από χρόνια, αλλά οξεία ηπατική ανεπάρκεια, η οποία οφείλεται σε φάρμακα ή άλλα σκευάσματα που ελήφθησαν από τη φλέβα ή το στόμα και δεν βρέθηκαν.

– Τι ακριβώς αναζήτησαν οι τυπικές τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας.

– Πού οφείλονται οι εκδορές στη μύτη της Μαλένας.

– Εκτιμούν ότι πρέπει να γίνει, άμεσα, επανεξέταση στο δείγμα της Μαλένας για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για ηπατική ανεπάρκεια ή έχει γίνει λάθος στη διάγνωση.

– Εκτιμούν ότι πρέπει να επανεξεταστούν τα όργανα της Ίριδας για να διαπιστωθεί εάν όντως έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου ή όχι ή εάν το βρέφος είχε ευρήματα ηπατικής ανεπάρκειας λόγω λήψης φαρμάκων.

– Παράλληλα, περιμένουν τα αποτελέσματα του πλήρους ελέγχου (τοξικολογικών και ιστολογικών) εξετάσεων στην Τζωρτζίνα.

Χρειάζεται κοινή διάγνωση
– Όπως λένε πρέπει να γίνει συσχετισμός των αποτελεσμάτων και να επανεξεταστούν από τον ίδιο παθολογοανατόμο, προκειμένου να προκύψει μια κοινή διάγνωση και για τα τρία παιδιά.

– Να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας, ο οποίος ετάφη μαζί της. Όπως λένε πρέπει να παραληφθεί από τις Αρχές για να εξεταστούν τα δεδομένα.

– Να αναζητηθεί η κλινική διάγνωση από τους ιατρούς για τα αίτια ανακοπής της Τζωρτζίνας που προκάλεσε τη βαριά αναπηρία της τον Απρίλιο του 2021, ενώ δεν προϋπήρχε πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το άτυχο κορίτσι νοσηλευόταν τουλάχιστον για τρεις μήνες και τα αίτια του επεισοδίου δεν μπορεί να μη διαγνώστηκαν από το Ωνάσειο.

– Να ερευνηθεί για ποιο λόγο η μητέρα των παιδιών ενώ τον Μάρτιο του 2021 ήταν έγκυος αποφάσισε να προκαλέσει έκτρωση, ισχυριζόμενη ότι φοβήθηκε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα, άποψη η οποία δεν συνάδει με τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου που έγινε σε εκείνη και στον άνδρα της και τα οποία βγήκαν καθαρά.