Να χρησιμοποιήσει στρατό στο εξωτερικό, ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν από το Κοινοβούλιο της Ρωσίας, σύμφωνα με το RT.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα, ότι δεν έχει την πρόθεση να ανασυστήσει μια αυτοκρατορία, παρά την αναγνώριση των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία και μιας ομιλίας όπου αρνήθηκε τη νομιμότητα του ουκρανικού κράτους. Το αίτημα έχει πλέον σταθμιστεί από τις επιτροπές της Γερουσίας, ανέφερε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, , ανέφερε ότι η χώρα είχε μείνει χωρίς καμία άλλη επιλογή και ζήτησε την έγκριση για ανάπτυξη του στρατού στο εξωτερικό. Ο Ρώσος βουλευτής Κλίσας δήλωσε προς την Άνω Βουλή ότι ο Πούτιν θα αποφασίσει για τον αριθμό των στρατιωτών, το χρόνο και το αντικείμενο της αποστολής τους.  «Η Ρωσία θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα των δύο υπό απόσχιση περιοχών της Ουκρανίας», τόνισε νωρίτερα ο Πανκόφ.

Παράλληλα, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας της Βρετανίας, Σαγίντ Τζαβίντ ότι η ρωσική εισβολή έχει ξεκινήσει ήδη στην Ουκρανία, στρατιωτικές πηγές του Κιέβου ισχυρίζονται ότι, η κυβέρνηση της Μόσχας έχει ήδη αναπτύξει μέσα σε διάστημα 12 ωρών 10.000 στρατιώτες σε περιοχές που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές.