Η γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών, Michelin, επιβεβαίωσε το λανσάρισμα καινοτόμων ελαστικών που δεν χρησιμοποιούν αέρα, με τον πρόεδρο της Michelin Βόρειας Αμερικής, Alexis Garcin, να επιβεβαιώνει ότι αυτά θα ενσωματώνονται στη νέα γενιά του Chevrolet Bolt.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα επαναστατικό προϊόν στον χώρο των ελαστικών, το λεγόμενο Unique Puncture-proof Tire System (Uptis), που αντί για συμβατικό θάλαμο πλήρωσης με αέρα, φέρει ελάσματα από καουτσούκ, ίνες και γυαλί.

Η καινοτομία αυτή, καθιστά το ελαστικό πιο ανθεκτικό στις καταπονήσεις, δεν χρειάζεται αέρα, δεν κινδυνεύει με κλατάρισμα και το προσδόκιμο ζωής του είναι μεγαλύτερο από ένα συμβατικό ελαστικό της αγοράς.

Σε συνέντευξή του στο CNN Business, ο Garcin τόνισε ότι το ηλεκτρικό θα λανσαριστεί εντός του 2025, παράλληλα με τη νέα γενιά του Bolt, η οποία ενδέχεται να φέρει διαφορετική ονομασία.

Ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ελαστικών δίχως αέρα, αφορά την κατασκευή τους από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, την ίδια ώρα που δεν απελευθερώνουν τα ιδιαίτερα επικίνδυνα για τον πλανήτη, αλλά και την υγεία ανθρώπων μικροπλαστικά σωματίδια. Υπενθυμίζεται, ότι τα συμβατικά ελαστικά συνιστούν έναν από τους μεγαλύτερους ρυπαντές παγκοσμίως.