Ο Τάσος Γαϊτάνης εξαπολύει βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ευρωβουλευτή του Στέλιου Κούλογλου με αφορμή τη στάση τους απέναντι στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Χθες ο κ. Αρβανίτης καλούσε σε ίσες αποστάσεις. Σήμερα ο κ. Κούλογλου δικαιολογεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις στη Ρωσία» γράφει ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου σε ραδιόφωνικο σταθμό. «Το ΝΑΤΟ είχε συσταθεί για να αντιμετωπίσει την σοβιετική απειλή», είπε μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας και συνέχισε: «Χωρίς αυτή, έπρεπε να διαλυθεί, αλλά υπήρχαν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Στην αρχή, μάλιστα, ο Πούτιν είχε ζητήσει ακόμη και την είσοδο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν έγινε. Η Ρωσία έγινε εχθρός. Το ΝΑΤΟ άρχισε έπειτα να επεκτείνεται προς ανατολάς και τώρα ήθελαν να βάλουν στρατεύματα δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας. Δεν μπορούσε να το δεχθεί αυτό ο Πούτιν».

Αφού δικαιολόγησε τη ρωσική εισβολή με τη φράση «δεν μπορούσε να το δεχθεί αυτό ο Πούτιν», έκανε μια ιστορική αναδρομή για να δικαιολογήσει ακόμα περισσότερο τον πρόεδρο της Ρωσίας. «Με τον βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999 και την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου είχαμε βίαιη αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη. Όταν τα κάνεις αυτά, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλοι, όπως συμβαίνει τώρα με τη Ρωσία και την Ουκρανία, την Κριμαία ή τη Γεωργία στο παρελθόν», τόνισε.