Να επιτρέψει στην Ουκρανία να γίνει άμεσα μέλος του ευρωπαϊκού μπλοκ με ειδική διαδικασία fast-track, καθώς η χώρα αμύνεται απέναντι στην εισβολή των ρωσικών δυνάμεων ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Ο στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και, κυρίως, να είμαστε ίσοι. Είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι δίκαιο. Είμαι βέβαιος ότι το αξίζουμε”, ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Πράγματι εν καιρώ θα ανήκει σε εμάς. Είναι χώρα που ανήκει ανάμεσά μας και θέλουμε να ενταχθεί”, είπε η κυρία φον ντερ Λάιεν σε ρεπόρτερ του Euronews ερωτηθείσα την Κυριακή σχετικά με την εισδοχή του Κιέβου στην ΕΕ. Επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Κίεβο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σαρλ Μισέλ, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να αναφέρει σε συνέντευξή του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

“Αυτή είναι μια συζήτηση η οποία, οπως και να έχει, θα πραγματοποιηθεί”, επισήμανε ο Μισέλ, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει ήδη μια “πολύ ισχυρή” συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία, η οποία μπορεί να εμβαθυνθεί.