Αναχώρησαν σήμερα το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη, τρία λεωφορεία, με περίπου δέκα εθελοντές οδηγούς,  για να φτάσουν στην Οδησσό της Ουκρανίας, με σκοπό να φέρουν στην χώρα μας περίπου 180 ανθρώπους που θέλουν να γλιτώσουν τη ζωή τους από τον πόλεμο.

Τα λεωφορεία που είχαν αφετηρία την Αθήνα, έκαναν στάση στη Θεσσαλονίκη για να φορτώσουν προμήθειες, όπως τρόφιμα, φάρμακα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ξεκίνησαν το δύσκολο ταξίδι τους, ενώ συγγενείς και φίλοι των εθελοντών οδηγών που έφυγαν για την Ουκρανία, συγκεντρώθηκαν για να τους αποχαιρετήσουν και να τους ευχηθούν να πάνε όλα καλά.

Θα επιστρέψει πολύς κόσμος μαζί μας. Αν πάνε όλα καλά θα φτάσουμε μέχρι την Οδησσό”, ανέφερε ο Διονύσης Τζενεβής, ο οποίος έχει ελληνική ιθαγένεια και γεννήθηκε στην Ουκρανία και είναι εθελοντής οδηγός. Αξιοσημείωτο είναι, πως ένας άντρας, θέλησε να επιστρέψει πίσω στην Ουκρανία προκειμένου να πολεμήσει για να υπερασπιστεί την πατρίδα του.

Έχουμε πολλά χιλιόμετρα μπροστά μας και δε ξέρουμε τι θα μας συμβεί στον δρόμο. Μας περιμένουν πάνω από 180 άτομα, τα οποία μαζεύτηκαν από όλη την Ουκρανία στην Οδησσό. Θέλουμε να τους πάρουμε και να τους φέρουμε στην Ελλάδα, να φύγουνε από τον πόλεμο”, εξήγησε ο οδηγός, Παύλος Χαλδαιόπουλος.

odissos__6_

odissos__1_

odissos__3_