Σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στο Μινσκ, ο νέος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ολοκληρώθηκε.

Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ολοκληρώθηκε με «μικρές θετικές εξελίξεις» που σχετίζονται με πιθανούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός διαπραγματευτής, Μιχαήλ Ποντολάκ επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν μικρές εξελίξεις όσον αφορά στον ανθρωπιστικό τομέα και ότι συνεχίστηκαν ενταντικά οι διαβουλεύσεις για το βασικό μπλοκ των κανονισμών, μαζί με την κατάπαυση του πυρός και τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Πάντως, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι δεν οι προσδοκίες από τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία δεν έγιναν πραγματικότητα.

«Οι προσδοκίες μας από τις διαπραγματεύσεις δεν πραγματοποιήθηκαν, αλλά ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν», είπε ο Μεντίνσκι. Ακόμη, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα αρχίσουν να λειτουργούν την Τρίτη.

Η δημιουργία διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο πόλεις έχει αποδειχθεί δύσκολη τις τελευταίες ημέρες, με την Ουκρανία να κατηγορεί τη Ρωσία ότι συνεχίζει τους βομβαρδισμούς της.

Άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να φύγουν.

Πάντως, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν προκύπτει ότι υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα που να βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση.

Πηγή: iefimerida.gr