Διανύουμε το «σωτήριο» έτος 2022, που από το ξεκίνημά του, όμως, έδειξε ένα άλλο… πρόσωπο. Γεμάτο από την πανδημία με τις όποιες ήπιες ή όχι μεταλλάξεις του κορονοϊού! Με καιρικά φαινόμενα όπως το ανέλπιστο χιόνι που… έπεσε στην Αττική και τώρα με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ποιος το περίμενε. Ένας ορθόδοξος, με πολλές επισκέψεις κάθε χρόνο στο Άγιον Όρος, κάνοντας μεγαλόσταυρους και προσκυνώντας τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, ζητώντας τη Χάρη Της, να σκοτώνει και να χαρακτηρίζεται δίκαια ως «ο εγκληματίας πολέμου» από όλο τον πλανήτη! Ναι, αυτός είναι ο Πούτιν, ο οποίος, βλέποντας πως δεν του βγαίνουν όλα αυτά που είχε σχεδιάσει, απειλεί τώρα ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Απειλεί, δηλαδή, όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα!

Η Ρωσία πάνοπλη, με τα καλύτερα σύγχρονα όπλα σε αυτόν τον απάνθρωπο πόλεμο, που με την εισβολή της διεξάγει κατά της Ουκρανίας, τα έχει βρει… μπαστούνια! Η Ουκρανία, που με παλιό οπλισμό αντιστέκεται και τα καταφέρνει, έχει στο πλευρό της τον κόσμο όλο. Το σπουδαιότερο όπλο που διαθέτει η Ουκρανία, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι… οι βόμβες μολότοφ! Χιλιάδες κατασκευάζονται καθημερινά από τον λαό της Ουκρανίας σε κάθε γωνιά της χώρας. Με αυτές τις μολότοφ οι Ουκρανοί αντιστάθηκαν στους εισβολείς, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τα τανκ των Ρώσων, που μένουν στον δρόμο από… καύσιμα! Ούτε αυτό δεν είχαν προβλέψει οι Ρώσοι, γιατί πίστευαν ότι σε λίγες ώρες θα έκαναν… παρέλαση στο Κίεβο. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον… ξενοδόχο! Έτσι, οι μολότοφ που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα (με… μπίρες κατά των Ρώσων, έγραψε ο Τύπος!) δημιούργησαν πανικό στους Ρώσους, που το…φυσάνε και δεν κρυώνει!

Βρισκόμαστε στην εποχή… των μολότοφ εναντίον των… πυρηνικών, λοιπόν! Της βόμβας εκείνης που έχει φέρει αποτέλεσμα. Που έκανε τους Ρώσους με την πανοπλία τους να μην ξέρουν τι κάνουν. Όπως μου έλεγε ένας καλός φίλος στρατηγός, «η επιχείρηση αιφνιδιαστικού πολέμου, που είχε σχεδιάσει ο Πούτιν, δεν του βγαίνει. Αυτό και μαζί η σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών τον οδήγησαν στις απειλές για πυρηνικό πόλεμο»!

Γεγονός πάντως είναι πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν, που είναι στριμωγμένος στην γωνία του ρινγκ, απειλεί τον πλανήτη με πυρηνικό πόλεμο! Δεν ξέρω εάν είναι «μια ρητορική έκφραση», όπως κάποιοι πιστεύουν, γνωρίζω, καταλαβαίνω πιο σωστά, πως πρόκειται για μια ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά! Και γι’αυτό είδαμε τις τελευταίες ημέρες να πραγματοποιούνται χιλιάδες διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Παντού υπήρξε μια… πλημμύρα με εκατομμύρια γαλαζοκίτρινες σημαίες της Ουκρανίας. Ο κόσμος με αντιπολεμικά συνθήματα έστειλε το δικό του μήνυμα στον Πούτιν, που σκόρπισε και σκορπά τον θάνατο σε αμάχους και αθώους. Πολλοί υποστηρίζουν πως ο Πούτιν θα δικαστεί για εγκλήματα πολέμου! Το μήνυμα το πήρε άραγε ο Ρώσος ορθόδοξος ηγέτης;

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο